Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Прякото излъчване на броенето на бюлетините ще повиши доверието в изборите

Радев: Прякото излъчване на броенето на бюлетините ще повиши доверието в изборите

От „Демократична България“ посочиха, че в чужбина вече има подобна практика и е необходимо тази възможност законово да се закрепи у нас чрез промени в Изборния кодекс.

"Доверието в изборния процес може да се повиши значително, ако се въведе възможност членове на секционните комисии, застъпници и наблюдатели да заснемат и излъчват в реално време отварянето на урните, броенето на всяка бюлетина и оформяне на протокола". Това заяви президентът Румен Радев в началото на среща с ръководството на „Демократична България“, в която участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Разговорът се проведе в рамките на поредицата консултации за организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот. Консултациите продължават и днес.

От „Демократична България“ подчертаха, че онлайн предаването и наблюдението в реално време на броенето на бюлетините ще има превантивен ефект и ще намали рисковете за подмяна на вота, за  злоупотреби и грешки при оформянето на протоколите. От обединението посочиха, че в чужбина вече има подобна практика и е необходимо тази възможност законово да се закрепи у нас чрез промени в Изборния кодекс.

„Демократична България“ предлага за съгражданите ни в чужбина да се регламентира гласуване по пощата, а подписите за регистрация на партиите за участие в изборите да могат да се събират онлайн. Обща бе позицията, че трябва да се осигури достъп на независими наблюдатели и експерти до обезпечаването на машинното гласуване.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега