Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Примата на бургаския театър с номинация за престижно отличие

Примата на бургаския театър с номинация за престижно отличие

Димитрина Тенева е родена на 14 декември 1948 г. в Бургас. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което се завръща в родния град и е в трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска” от 1971 г.

Примата на бургаския театър Димитрина Тенева е номинирана в категория „Женска роля“ за превъплащението си в постановката „Животът е вкусен“ от Дейвид Линдзи-Абер, под режисурата на Борислав Чакринов.  Церемонията по връчване на престижните награди за хумор и сатира е предвидена да се случи на 7 април в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Събитието се реализира за пета година, а награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще получи професор Пламен Марков.

„Много съм щастлива, че са забелязали моята игра, за вниманието. Радвам се безкрайно и за успеха на нашите съграждани, номинирани за „Оскар“. Бургас е люлка на таланти. Можем да се гордеем с редица именити артисти, като започнем с Райна Кабаиванска и Мария Бакалова. Благодарна съм на моите колеги, екипът ни е прекрасен, бургаската публика е най-вдъхновяващата. Благодарим и ръкопляскаме на всички ценители на театъра", коментира Димитрина Тенева.

В постановката „Животът е вкусен“ бургаската прима си  партнира с Антоанета Кръстникова, Стоян Памуков, Невена Цанева и др. Димитрина Тенева е родена на 14 декември 1948 г. в Бургас. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което се завръща в родния град и е в трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска” от 1971 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега