Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пристанище Бургас с ясна стратегия на развитието на пасажерското обслужване

Пристанище Бургас с ясна стратегия на развитието на пасажерското обслужване

Сътрудничество и комуникация бяха ключовите теми, обсъждани от участниците в Зимния Круизен Форум в град Картагена, Испания в периода 21-22 януари 2015 година, заяви след завръщането изпълнителният директор на порта Диян Димов.

Сътрудничествои комуникация бяха ключовите теми, обсъждани отучастниците в Зимния Круизен Форум в град Картагена, Испания в периода 21-22януари 2015 година, заяви след завръщането изпълнителният директор на порта ДиянДимов. Във форума участваха председателят на Съвета на директорите ИванКапитанов и представляващия българския туристическия круизен сектор - ВладимирКараджов.Главните мениджъри на водещите пасажерски компании – „Карнавал”,„Роял Карибиен”, „Туи Круизес”, ”Томсън”, „Луис Круизес”, „Азамара” изложиха идискутираха с представителите на пристанищните оператори, туристическите компании,круизните асоциации и обединения трудностите, силните и слабите страни, ивъзможностите на световния круизен бизнес.

На форума беще отчетено трайното нарастване иразширяване на обхвата и обема на круизния пасажерски  туризъм. Специално за страните от ЗападнаЕвропа средното годишното нараставане на пасажерите е с 5 %, като е достигнатавнушителната цифра от 6 357 000 круизни туристи  за 2014 година. За експанзията в това туристическонаправление ще допренесе и програмата до 2020 година за строителство и пусканена вода на нови 29 пасажерски кораба с общо 92 195 места на обща стойност от 22,1 милиарда долара.      

В тази динамична световна среда отизключителна важност и значение за Морска гара Бургас е да извоюва своетодостойно присъствие. За това представителите на Пристанище Бургас проведоха редицаиндивидуални работни срещи с ръководителите на компаниите в рамките на форума. Докатомощните американски компании към момента отчитат определени рискове и заплахиза своите туристи, предвид ситуацията в Украйна, то тези които оперират основнона европейския средиземноморски пазар възприеха с интерес и разбиранепредложената от бургаските представители нова стратегия за круизната дестинацияБургас. Същата се базира на определено малкото морско отстояние от хъб портаИстанбул и възможността в рамките на 24 часа да бъде посетено още едно море иоще три изключителни града – Бургас, Созопол и Несебър, част от световното историческонаследство под егидата на ЮНЕСКО.        

Конкретните предложения към ПристанищеБургас бяха отправени от страна на оперативните менъджери - Джаки Нобъл /ТомсънКруизес/, Алесандро Пино /V Ships/, Томас Рюч /Туи Круизес/, Кристофър Коатс /Cruise& Maritime Voyages/. Те са основно вдве насоки: подобряване на терминалната инфраструктурата с цел максималнокачествено и бързо обслужване на големия брой пасажери от един кораб и ценовинива, които да дават възможност при съпоставимост с конкурентни портове да бъдеизбран порт Бургас.     

Тези две основни задачи ще бъдат част отприоритетите  за държавния оператор  през настоящата и следващата година.Значението на участието на Пристанище Бургас във форума най-точнобеше характеризирано от страна на Мери Бонд от SEATRADE, основен организатор на международното круизно изложениев Картагена. „Като единствени представители на Източна Европа, активното Виприсъствие на форума и тези срещи, които проведохте доказаха на круизнитекомпании високата ангажиранност и заинтересованност на Бургас, че същия е иследва да бъде неразделна част от световния круизен бизнес, независимо отмоментните трудности!”, заяви Бонд.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега