Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Редовни срещи между Чолаков и бургаските депутати ще нищят важни за областта проекти

Редовни срещи между Чолаков и бургаските депутати ще нищят важни за областта проекти

Днес областният управител - Вълчо Чолаков посрещна народни представители от Бургас на работна среща. Бяха обсъдени важни инфраструктурни проекти като пътя Бургас - Слънчев бряг и пътен възел „Запад“, нуждата от нова сграда за спешната помощ в града и почистването на речните корита.

Днес областният управител - Вълчо Чолаков посрещна народни представители от Бургас на работна среща. Бяха обсъдени важни инфраструктурни проекти като пътя Бургас - Слънчев бряг и пътен възел „Запад“, нуждата от нова сграда за спешната помощ в града и почистването на речните корита.

Редица законодателни промени свързани с правомощията на областните управители и възможностите им за опазване на държавната собственост и образованието, в това число и довършване сградата на факултета по Обществено здраве също бяха част от дневния ред. Участниците в срещата решиха да провеждат подобни на всеки два месеца, за да се следи непрекъснато как се движат важните за област Бургас проекти и да се набелязват нови.

„Идеятана днешната среща между изпълнителната и законодателната власт е да декларирамеобщото си желание за съвместна работа по наболелите проблеми и важните проектиза област Бургас. Въпреки политическите приоритети на всеки има теми, които саизключително важни за региона и около които трябва да се обединим и да движимзаедно.“ С тези думи Чолаков даде начало на обсъжданията.

Единот въпроситеизискващ бързо решение е осигуряването на средства за почистване на речнитекорита. Всяка година комисия назначена от областния управител проверяпроводимостта им. Последниятдоклад с искане на средства за превантивни дейности е от септември 2014 година,а необходимата сума на база на изработените от общините количествено стойностисметки е близо 2 млн. лева.

Вдейността си администрацията на губернатора се сблъсква с абсурдни казусирешаването, на които отнема неоправдано много време поради липсата на законовивъзможности за решаването им на регионално ниво. В тази връзка, за да се движатв нормални срокове искания от граждани, институции  и фирми е необходима законодателна промяна, скоято местните администрации да получат по-големи правомощия за администриранеи контрол.

В отговор народните представители предложиха да бъде изготвенопредложение за конкретни законодателни инициативи, което да бъде подкрепено отмаксимално широк кръг области, защото тези трудности стоят пред всички областниадминистрации.

Чолаков се ангажира искането да тръгне от Бургас, за да сезапочне незабавно действие по отпадане на административните тежести. Ако товасе случи областните управители ще имат и повече механизми да управляватправилно държавното имущество, което към днешна дата е в недобро състояние.

Другатема, която срещна подкрепата на всички присъстващи бе осигуряване на средстваза довършване строителството на сградата, в която да се помещава новия факултетпо Здравни грижи. Общата стойност на средствата, необходими за изграждане насградата са около 6 млн. лв. За извършване на проектиране и започналистроителни дейности до момента са изразходвани близо 500 000 лв.

По информация на заместник-председателя на бюджетната комисияДиана Йорданова са водени разговори и темата ще продължи да бъде приоритетна.Модерната материална база ще бъде причина сегашният факултет по Обществено здраве да себори за превръщане в медицински факултет с основна функция за следдипломна квалификация на лекари. Това е важнакрачка към подобряване здравеопазването в област Бургас, възможност да се осигуривисокотехнологично оборудване и бургаски кадри да започнат научна кариера.

Изпълнителна и законодателна властсе обединиха и около общи действия във връзка предотвратяване на нарушениятапри добива и транспортирането на дървесина, както и правилната експлоатациятана язовирите.

В срещатаучастие взеха народни представители от ГЕРБ, Реформаторски блок, БСП, ДПС иАБВ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега