Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Привлякоха като обвиняем шофьор на камион, опитал да пренесе близо 4кг. амфетамин през границата

Привлякоха като обвиняем шофьор на камион, опитал да пренесе близо 4кг. амфетамин през границата

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК – незаконно пренасяне през границата на страната наркотични вещества и/или техни аналози.

Около 20,15 ч. на 18.07.2021 г., на Митнически пункт „Гюешево”, бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Мерцедес“, пътуващ от България за Косово, превозващ кроасани. В кабината на превозното средство митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика – Югозападна“ открили кашони със соларни лампи, в които били укрити 4 стъклени буркана, съдържащи розово-бежови таблетки. В един от кашоните бил установен и пакет, облепен с тиксо. В полиетиленов плик имало бяло прахообразно вещество и друг пресован пакет със същото вещество.

При направените полеви наркотестове веществата реагирали положително на амфетамин. Общото им тегло е 3,898 кг.

С постановление на разследващ орган в качеството на обвиняем за опит за незаконно пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества е бил привлечен управлявалият товарния автомобил Д.К. (на 56 години).

Извършеното от него престъпно деяние представлява тежко умишлено престъпление. За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Днес, 20.07.2021 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега