Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Призрачните останки от "Старата Фрегата" с нова надежда за възкресение

Призрачните останки от "Старата Фрегата" с нова надежда за възкресение

Още в края на 2013-а година Община Бургас обяви, че бившият ресторант „Старата Фрегата“ ще се възроди, за да посреща пътниците, пристигащи на Морската гара, и да приютява любителите на морето в едно от най-закътаните и красиви местa на бургаския парк. Повече от година по-късно, призрачните останки от кораба приличат повече на спомен от корабокрушение. Но надежда има – проектът е все още жив, както разбра "PoligrafF.net" от кмета на града Димитър Николов.

Още в края на2013-а година Община Бургас обяви, че бившият ресторант „Старата Фрегата“ ще севъзроди, за да посреща пътниците, пристигащи на Морската гара, и да приютявалюбителите на морето в едно от най-закътаните и красиви местa на бургаския парк. Повече от годинапо-късно, призрачните останки от кораба приличат повече на спомен откорабокрушение. Но надежда има – проектът е все още жив, както разбра PoligrafF.net от кмета на градаДимитър Николов.

В момента„Старата Фрегата“ е опасана с огради, които да пречат на набезите набездомници, наркозависими, които доскоро бяха основните „клиенти“ на бившияресторант. Охраната пък е поверена на куче-пазач, което зорко следи и лаепредупредително срещу всеки любопитен поглед.

По думите наградоначалника обаче нов ресторант би трябвало да има. Очаква се той да отвориврати още това лято, преустроен и обновен. Проблемът е, че става дума за частнасобственост, която не попада под юрисдикцията на местната администрация.Документите са придвижени и надежда за един от символите на Бургас има.

„Общината енаправила каквото е по силите й, за да помогне на проекта. Земята и структуратаса частна собственост и като такава трябва да се стопанисват от законния сисобственик. Надяваме се това лято там да се изгради нов ресторант“, обясни предPoligrafF.net кметът Николов. 

„Фрегатата“ трябваше да отвори врати още през 2007-ма година, когатособствеността бе придобита от "Булгариен директ райзен" ЕООД, която получи правата над общинското дружество „Приморец Турист“. Тригодини по-късно друга бургаска емблема се възроди – х-л „Приморец“.Собственикът му беше обявил, че ще се инвестират 200 000 евро в проекта, но през2011-а година корабът бе опожарен от неизвестен извършител без да заработи и заден.

Бившият ресторантатракция е разположен върху терен от 945 кв.м на границата между Морскатаградина и Централния плаж в Бургас и представлява доста апетитна хапка. Въпреки това, години наред мястотостои изоставено и буренясало, макар районът около гемията да става всепо-облагороден и луксозен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега