Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов обяви какви ще са мерките по празниците

Проф. Ангелов обяви какви ще са мерките по празниците

По време на предстоящите празници вярващите не трябва да докосват и целуват иконите, а върбовите клонки на Цветница трябва да се раздават извън църквите.

По време на предстоящите празници вярващите не трябва да докосват и целуват иконите, а върбовите клонки на Цветница трябва да се раздават извън църквите. Влизането в църквите няма да бъде забранено, но е задължително да се спазва физическа дистанция от поне 1,5 метра и вярващите да носят предпазна маска, която да покрива носа и устата. Изключение се прави за свещениците. Такива мерки оповести министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

На достъпни места трябва да се осигурят дезинфектанти, както и да се извършва дезинфекция на храмовете, регулиране на потока хора, да се отварят прозорците по възможност и да се обособят отделни коридори за вход и изход на миряните. По възможност намаляване на църковните служби и ритуали.

"В църквите трябва да се спазват общите правила, които се спазват навсякъде - в театри, ресторанти, магазини, молове", поясни доц. Ангел Кунчев. Той каза още, че молбата им е хората да ограничат посещенията в храмовете.

„Четвъртата седмица на намаляване на заразените позволява обсъждането на облекчаването на мерките. Надяваме се, че тази тенденция ще е устойчива”, заяви Кунчев. "Достъп до храма хората ще имат, ние им препоръчваме това да става в моменти и часове, когато няма струпване на хора", отчете още държавният главен здравен инспектор и уточни, че има и други начини да се почете празникът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега