Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: Отговорността за здравната криза се носи от министъра, не от щаба

Проф. Ангелов: Отговорността за здравната криза се носи от министъра, не от щаба

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов говори от парламентарната трибуна относно критиките за разформироването на Националния оперативен щаб

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов говори от парламентарната трибуна относно критиките за разформироването на Националния оперативен щаб (НОЩ). Проф. Ангелов припомни, че отговорността за управлението на здравната криза се носи от министъра на здравеопазването, а не от щаба.

 "Предизборната кампания свърши преди повече от седмица. По време на тази предизборна кампания и цяла година пред Министерство на здравеопазването част от вас обясняваха как няма пандемия. Част от вас гориха маски, част от вас наричаха докторите престъпници. Сега мен ме е срам, като лекар", каза министърът в оставка. 

"По отношение на законността и по отношение на отговорността ясно и точно е записано в закона - министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на здравната криза, а не НОЩ, който е съвещателен орган към министър-председателят. НОЩ не предлага мерки. Мерките се предлагат по закон от главния държавен здравен инспектор. За каква законност говорите и за какви други послания, след като не спазваме законите в страната. Законът е ясен - аз съм заставал винаги пред вас. Днес дадох брифинг пред българското общество и ще продължа да го правя, защото съм отговорен лекар. Да, може много да викате за справянето с ковид ситуацията, но и с третата вълна се справихме. Справихме се и с втората вълна. ", каза Костадин Ангелов.

"НОЩ беше съставен от достойни хора. Ген. Мутафчийски е достоен български лекар, военен, генерал. Способен да носи отговорност и да взима трудни решения в трудни времена. Тогава, когато виждаме краят на третата вълна на ковид кризата е лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна, но къде бяхте всички вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците. Къде бяхте вие?", обърна се Ангелов към част от народните представители.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега