Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: Затягаме контрола върху спазването на мерките

Проф. Ангелов: Затягаме контрола върху спазването на мерките

"Здравната ни система все още има ресурс да се справи с епидемията от коронавирус. Но по области вече започва да се усеща претоварване", коментира здравният министър.

"Здравната ни система все още има ресурс да се справи с епидемията от коронавирус. Но по области вече започва да се усеща претоварване. Причината е неспазването на мерките". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на здравните власти, посветен на пандемията от Covid-19.

Към момента ситуацията била най-тежка в областите Търговище и Благоевград, където заболеваемостта е над 120 на 100 000 души. По думите на здравния министър, гражданите трябва да избягват пътуванията до там, ако не са наложителни, за да се предотврати разпространение на заразата и в други области.

Проф. Ангелов посочи, че към момента имаме 19% заетост на леглата за пациенти с Covid-19 на болнично лечение без дихателна реанимация и 6% заетост на интензивните легла. По думите на проф. Ангелов, за момента не се предвижда затягане на мерките, а затягане на контрола за спазването им.

"Органите на РЗИ и полицията ще осъществяват ежедневен и нощен контрол на всички места, на които има събиране на големи групи от хора, и обществени места, където трябва да се спазват мерките: търговски обекти, молове, дискотеки, нощни клубове. Ако се установят нарушения, ще последва затваряне на съответното заведение за неспазване на изпълнение на предписанията на РЗИ", обясни здравният министър.

Що се отнася до училищата, към момента 0.5% от учениците и учителите са под карантина. Просветният министър Красимир Вълчев призова школата да ограничат присъствените "незадължителни дейности", като част от тях да се състоят онлайн - като родителските срещи, общите заседания и т.н. Апелът на Вълчев бе да се отложат и екскурзиите за следващата пролет.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега