Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Байкова: След празниците трябва да променим модела на хранене, но не веднага

Проф. Байкова: След празниците трябва да променим модела на хранене, но не веднага

Диетологът посъветва първо да се изключат алкохолните напитки и тези, които съдържат кофеин, защото те причиняват подкиселяване на вътрешната среда.

"Не бих казала, че по празниците сме внимавали какво точно сме сложили на трапезата. Ние имаме национален традиционен модел на хранене по време на Бъдни вечер, Коледа, Нова година и Васильовден. Не можем да се ограничаваме. Колкото и да внимаваме, има неща, които не могат да бъдат направени диетично – баклава, баница с късмети, тиквеник". Това коментира в ефира на bTV диетологът проф. Донка Байкова. По думите й тогава са важни порциите и тяхната големина.

Последните мастни капчици в клетките са първите, които организмът би жертвал и би стопил, отбеляза диетологът за натрупаните по време на празниците килограми. "Ако приложим малко повече мотивация, много бързо ще ги свалим", заяви проф. Байкова.

Според нея трябва да променим модела на хранене, но не веднага, защото това би било стрес за организма. Тя посъветва първо да се изключат алкохолните напитки и тези, които съдържат кофеин, защото те причиняват подкиселяване на вътрешната среда.

„Махаме месото и минаваме към растителни белтъчни храни като бобови, нахут или пълнозърнести като ориз със зеленчуци“, добави диетологът. Проф. Байкова припомни, че добри резултати дава и моно диетата.

Един ден протеини, които обичаме – яйца или риба, или млечен продукт. Вторият ден – леща или нахут, и третият ден – плодове и зеленчуци. Нека плодовете и зеленчуците бъдат сурови, но не като сокове, а като смутита, за да има целулоза и детокс", посъветва тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега