Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Балтов: Ще препоръчам на НОЩ маските да станат задължителни и в офисите

Проф. Балтов: Ще препоръчам на НОЩ маските да станат задължителни и в офисите

По думите му през последните шест месеца здравните власти алармират да се носят маски и да се спазва дистанция, но рядко се виждат стриктни граждани.

"Ръстът на новозаразените с Covid-19 у нас през последните дни се дължи на неспазване на мерките". Това заяви в ефира на bTV изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Пирогов" проф. Асен Балтов. По думите му през последните шест месеца здравните власти алармират да се носят маски и да се спазва дистанция, но рядко се виждат стриктни граждани.

„Все едно не говорим на тях, а на въздуха. Лятото всички бяхме на открито, това е оказало влияние. В момента, в който социалната започна да става на затворено – веднага се вдигна процентът“, заяви проф. Балтов. По думите му, маските би трябвало да са задължителни на всички закрити места. Той коментира още, че възнамерява да препоръча на Националния оперативен щаб да се въведе изискване за задължително носене на маска и в необществените закрити помещения като офисите.

„Ние сме прекалено свободолюбиви и когато нещо не ни харесва – решаваме, че то ни пречи. Ако ние носим маска на закрито, цифрите в момента щяха да са наполовина по-малко. Има огромна съпротива, над 50% от хората нямат никакво желание да спазват мерките и смятат, че ние говорим на вятъра, а коронавирусът е конспиративна теория“, заяви директорът на „Пирогов“. 

Проф. Балтов коментира, че ако броят на положителните случаи продължават да растат, страната ни ще влезе в „червената зона“, което означава, че Европа ще въведе допълнителни рестрикции към страната ни. Медикът допълни, че за момента няма опасност от колапс на здравната система.

Според него връщането на учениците в клас не е повлияло на увеличаването на случаите. Проф. Балтов уточни, че следващата седмица ще се дискутира дали трябва да се ограничи придвижването на по-възрастни хора.

„Ако тенденцията се запази и през следващите седем дни, ще трябва да се вземат някакви мерки. Прогнозата мие, че до края на месеца ще има около 30 хил. заразени с коронавирусна инфекция“, допълни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега