Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Кантарджиев: Ако отново има пик, той ще е през октомври

Проф. Кантарджиев: Ако отново има пик, той ще е през октомври

"Ще започнат да се увеличават случаите със застудяването и с началото на учебната година и вероятно коронавирусът ще върви паралелно с другите зимни вирусни инфекции", посочи професорът.

"Към настоящия момент заразяването с коронавирус е в огнища по областите, а в София разпространението е дифузно". Това коментира директорът на Националния център по заразни и паразитни болести - проф. Тодор Кантарджиев в ефира на БНТ. По думите му, 70-80% от случаите на заболели с Covid-19 у нас са без симптоми, 10-15 на сто са с леки, като при тях болестта минава за една-две седмици. Той обаче дебело подчерта, че независимо от състоянието си, човек трябва да потърси медицинска помощ, тъй като само по този начин може да се ограничи заразата.

"Някои експерти казваха, че юни-юли няма да има. Юни мина, пък виждате 165 са днес, може да минат и 200, но това не е защото правим много тестове. Просто много голям процент от тези тестове са положителни. В началото, когато правихме стотици тестове на ден, положителният процент бе едно-две, сега правим хиляди, но вече процента, в някои проби, е 10", обяви той. Според него ако отново ще има пик на болестта, то той ще е през октомври месец.

"Ако има пик ще е през есента. Ще започнат да се увеличават случаите със застудяването и с началото на учебната година и вероятно коронавирусът ще върви паралелно с другите зимни вирусни инфекции", посочи професорът.

Професорът призна, че българинът обича да се прикрива открай време. "За жалост прикриваш ли болестта си, това е най-опасното. Ако се крие инфекцията и си мислиш, че ти ще решиш нещата и няма да се разчуе, грешиш", категоричен бе той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега