Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Мутафчийски: Големите болници да имат мобилни екипи и ваксинационен център до 22:00 часа

Проф. Мутафчийски: Големите болници да имат мобилни екипи и ваксинационен център до 22:00 часа

Това предложи председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА след като получи и втората доза от препарата на Пфайзер.

"Процесът по ваксинация оттук нататък става все по-масов. В тази връзка предложихме на Националния ваксинационен щаб такива ваксинационни центрове в големи болници да имат мобилни екипи и ваксинационен център, който да работи на две смени минимум до 22.00 часа вечерта, за могат всички желаещи да се ваксинират в хода на масовата ваксинация. Предвидили сме го и ще работим до 22.00 часа, когато започне масовата ваксинация и възникне нуждата от това".

Това заяви председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА - проф. Венцислав Мутафчийски пред медиите тази сутрин. Днес стартира поставянето на втората доза от ваксината срещу коронавирус на медиците от здравното заведение.

"Двамата мои колеги, които се ваксинираха с мен сега - доц. Димов и доц. Кунчев, имат 40 вирусонеутрализиращи антитела за доц. Димов и 60.7 антитела за доц. Кунчев", посочи още професорът.

„ЕК поръчва ваксините и прави договорка с фирмите за определени количества, а след това се разпределят сред страните членки по квотен принцип. На всеки 200 ваксини, получени в ЕС, ние ще получим 3. Имаме 1.55% квота, защото толкова е нашето население в сравнение в населението на ЕС“, допълни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега