Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Мутафчийски: Тенденциите, които се прогнозираха, се оправдаха

Проф. Мутафчийски: Тенденциите, които се прогнозираха, се оправдаха

От всички заразени, хоспитализирани от началото на епидемията до сега са 1 317 души. От тях в интензивно отделение са приети 156 (2%).

"Тенденциите, които се прогнозираха, се оправдаха. Говореше се за няколко пика. Знаете, че основната философия за управление на тази криза, с ограничен ресурс, да се поддържа ниска заболеваемост, за да може здравната ни система да се справи. Това беше изпълнено. Разбира се, имаше и моменти, например болницата във Видин, която вече не можеше да приема болни". Тази равносметка направи генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски на последния редовен брифинг на Националния оперативен щаб. 

"Повишена бройка на заболеваемост наблюдавахме в началото на април месец. След това се забеляза пик на смъртността. Следващият момент, в който имаше повишена заболеваемост е в седмица 20-26 април. Тогава достигнахме най-голям брой новозаразени - 433 души. Дотогава бяхме стигали до 293 случая. За наша радост повече не достигнахме такъв пик. Закономерно след това имаше спадане. Откриха се много клъстери, които бяха ограничени, но не можа да се предотврати повишената смъртност. В средата на май се регистрираха 18, а след това и 20 случая", коментира още проф. Мутафчийски.

По отношение на симптомите на Covid-19, статистически погледнато у нас най-разпространени кашлица и температура. Най-честото усложнение е пневмония. От всички заразени, хоспитализирани от началото на епидемията до сега са 1 317 души. От тях в интензивно отделение са приети 156 (2%), като са интубирани общо 50 заразени. 36 от тях са починали, 11 са екстубирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега