Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Начев: Навреме облекчиха мерките

Проф. Начев: Навреме облекчиха мерките

Той обяви, че подкрепя решението за отбелязването на 24 май при строги епидемични мерки, тъй като риск от заразяване все още е налице. "Мисля, че навреме се облекчиха всички мерки, защото те бяха съобразени с анализ на реалната действителност.

"Благодарение на правилната тактика и стратегия на правителството и Щаба избегнахме съдбата на други държави като САЩ, Италия и Испания. Успяхме да ограничим разпространението на заболяването.От голямо значение бяха тези хора, които бяха дисциплинирани", заяви кардиологът проф. Генчо Начев, цитиран от NOVA. 

Той обяви, че подкрепя решението за отбелязването на 24 май при строги епидемични мерки, тъй като риск от заразяване все още е налице. "Мисля, че навреме се облекчиха всички мерки, защото те бяха съобразени с анализ на реалната действителност. Апелирам още веднъж към българските граждани да не забравят, че опасността още не е преминала. Аз съм оптимист по природа. Дори коронавирусът да се завърне през есента, той ще се срещне с наличен имунитет в част от населението, няма да е нов. Мисля, че до септември ще сме по-подготвени за среща с вируса, отколкото сега", смята той и подчерта, че създаването на ваксина е близо. 

Според Начев положителното от пандемията е, че много хора са си припомнили, че трябва да се спазва лична хигиена."Първото, което съветвахме нашите пациенти, беше да не тичат към болниците, ако имат някакъв проблем. По този начин пазихме от една страна персонала на болницата, от друга страна - здравето на пациентите. Защото нашите пациенти са сърдечно болни, със сърдечно-съдови заболявания и са по-податливи на всяка инфекция", обясни Начев. Според него, разумното поведение в подобна ситуация е да направиш всичко възможно, за да опазиш околните. Медикът обаче подчерта, че е разумно и ако на лице са някакви оплаквания, те да не се неглижират заради страх от коронавируса. Той препоръчва на пациентите си да се свържат с лекар, ако не се чувстват добре.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега