Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Променя се капиталът на ВиК дружествата в Бургас и Добрич

Променя се капиталът на ВиК дружествата в Бургас и Добрич

Кабинетът реши едновременно да се намали и да се увеличи капиталът на „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас със стойността на правото на собственост върху активи, представляващи терени и застроени върху тях сгради на канални помпени станции № 2, № 3, № 4, № 5, № 6 и № 7.

Кабинетът решиедновременно да се намали и да се увеличи капиталът на „Водоснабдяване иканализация“ ЕАД, гр. Бургас със стойността на правото на собственост върхуактиви, представляващи терени и застроени върху тях сгради на канални помпенистанции № 2, № 3, № 4, № 5, № 6 и № 7, попадащи в обхвата на проект„Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води -Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на гр. Поморие“. Той сеизпълнява по Договор за безвъзмездна финансова помощ, подписан междуМинистерството на околната среда и водите и община Поморие, и финансиран поОперативна програма „Околна среда 2007-2013“ (ОПОС).

Съгласно изискванията наОПОС и Договора за безвъзмездна финансова помощ, община Поморие, катобенефициент по проекта, следва да представи доказателство за собствеността нарехабилитираните обекти. В противен случай разходите за рехабилитацията наканално-помпените станции няма да бъдат възстановени по програмата.

Капиталът на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Добрич ще бъде увеличен чрез записване на нови дялове в полза на държавата ичрез приемане на нов съдружник - „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас. Записването на нови дялове в ползана държавата е за сметка на трансформиране на просрочено частно държавновземане, съгласно Споразумение за подзаем на дружеството към предоставен заемот Международната банка за възстановяване и развитие, в размер на 8 504 447, 89лева.

Приемането на новия съдружник произтича от трансформиране на просрочено вземанеот предоставен фирмен заем от „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас на дружеството в размер на 3 079699,96 лева, в капитал.

Непаричните вноски ще бъдат оценени по реда на чл. 72,ал. 2 от Търговския закон преди тяхното апортиране в капитала на дружеството иизменението на дружествения договор.Осигуряват се възможности за по-ефективнофункциониране на дружеството и за нормалното предоставяне на публичните ВиКуслуги на потребителите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега