Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протест срещу пияни и дрогирани шофьори се проведе в Бургас /снимки/

Протест срещу пияни и дрогирани шофьори се проведе в Бургас /снимки/

Граждани се събраха пред Съдебната палата в Бургас с искане за ефективни присъди за провинилите се шофьори

Протест срещу пияни и дрогирани шофьори се проведе пред Съдебната палата в Бургас. Протестът беше в памет на загиналите и пострадалите в катастрофи с участието на пияни или дрогирани шофьори, а исканията за ефективни присъди на провинилите се водачи. Протестът е точно една година след трагичната гибел на журналиста Милен Цветков, който беше пометен на столично кръстовище от водач на автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол и различни наркотични вещества. 

"Нищо не се е променило за последната година. Не съм забелязал някой да се е притеснил от това да се качи да кара пиян или дрогиран. Сводките от полицията показват, че ежедневно има такива шофьори. Наскоро имаше случай с една дама която беше хваната дрогирана по обяд в Слънчев бряг, а след няколко часа и в Сарафово. Това показва тоталната липса на страх сред обществото да се качиш зад волана пиян, или дрогиран. От там нататък произшествията са в ръцете на съдбата. Те не са в ръцете на този, който се е качил зад волана", коментира Пламен Янев, организатор на протеста. 

"Бихме искали хората, които сключват договорки с нарушителите и възстановяват присъдите да си помислят дали една лека присъда, или дори липса на такава, има възпитателен ефект в обществото или обратното - стимулира част от него да продължи да нарушава законите с идеята, че дори и да бъдат хванати, санкциите върху тях ще са минимални", каза още Янев. "Настоявам за ефективни присъди на шофьори, които карат с над 1 промил или дрогирани, независимо дали е станала катастрофа или не. След като си се качил зад волана с подобно количество алкохол в кръвта или си се дрогирал, от там нататък събитието е въпрос на шанс". 

На протеста присъства и майката на Георги Костадинов, който остана завинаги на 28 години, загивайки в тежка катастрофа на пътя Айтос-Карнобат преди 2 години. "Този човек в момента е на свобода и си кара без никакво наказание. Вече половин година чакаме насрочване на делото на втора инстанция. За мен няма присъда. 4 години са нищо, а максималната присъда е 6 години, за която се борим. Не е нормално да отнемеш един човешки живот  и след това да те съдят само за 6 години", каза Славка Костадинова, визирайки твърде леката според нея присъда на другия участник във фаталната катастрофа, отнел живота на сина ѝ. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега