Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: Българинът най-много се тревожи от икономическите последствия от Covid-19

Проучване: Българинът най-много се тревожи от икономическите последствия от Covid-19

"Три групи имат най-висок стрес – жените, които работят от вкъщи на пълен работен ден, възрастни, които живеят в града и са сами, и третата – хората в платен и неплатен отпуск, защото не знаят дали ще се върнат на работа".

Българинът най-много се притеснява от икономическите последствия от кризата, породена от  коронавируса. Това показва и първото, и второ изследване за стреса и как се справяме с него по време на извънредното положение на департамент „Психология“ към Институт за изследване на населението и човека.

Второто проучване, направено между 25 април и 2 май, показва, че стресът сред хората намалява, което учудило учените, провели анкетата. "Очаквахме да се увеличи. Това показва, че българите имаме здрава психика, свикнали сме да живеем в несигурност, която ни съпътства от началото на прехода", коментира проф. Антоанета Христова от института в ефира на bTV.

На фона на успокояването обаче се наблюдава опасната тенденция за намаляване на спазването на мерките за ограничаване на коронавируса, алармира проф. Христова.

"Три групи имат най-висок стрес – жените, които работят от вкъщи на пълен работен ден, възрастни, които живеят в града и са сами, и третата – хората в платен и неплатен отпуск, защото не знаят дали ще се върнат на работа", каза в заключение проф. Христова.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега