Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: Симптомите на коронавирус може да се задържат до 6 месеца

Проучване: Симптомите на коронавирус може да се задържат до 6 месеца

Най-често срещаните са силна умора, безсилие и безсъние. При 13 на сто от пациентите, изписани от болниците в Ухан, са показали увреда на бъбреците.

Три четвърти от пациентите, хоспитализирани с COVID-19 в Ухан, са докладвали симптоми на инфекцията шест месеца по-късно. Най-често срещаните са силна умора, безсилие и безсъние. При 13 на сто от пациентите, изписани от болниците в Ухан, са показали увреда на бъбреците.

Изследване, проведено в региона, откъдето се смята, че е тръгнала заразата с новия коронавирус, сочи, че при близо четвърт от заболелите има дълготрайни емоционални проблеми, предава CNN. Те включват депресия, нервност. При най-тежките случаи има следи от увреда по белите дробове половин година след поставяне на диагнозата COVID-19.

Тези проявления не са изненада за експертите. Според докладите от 2003-2004 година, 40% от заразените със SARS също са проявявали симптоми като хронична умора, проблеми със съня и нервност до над 3 години след първоначалната инфекция. Друго изследване сочи, че 38 на сто от преболедувалите от SARS са имали следи по белите дробове 15 години по-късно.

Подобни изследвания по света сочат, че дълготрайните симптоми на продължителен COVID-19 са все по-често срещани. Според Центъра по контрол на заразните болести на САЩ, най-често се касае за задух, умора, кашлица, болка в ставите и болка в гърдите, които продължават с месеци. Нерядки са и проявления като липса на концентрация, депресия и главоболие.

Тези симптоми не са типични единствено за хората с тежки усложнения, изтъкват учените. Продължителност на проявленията се наблюдава и хората с лека симптоматика, резултат от заразата с коронавирус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега