Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първата нощна проверка за „нелегални екскурзии“ беше извършена на „Капитан Андреево“

Първата нощна проверка за „нелегални екскурзии“ беше извършена на „Капитан Андреево“

През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса, 3 от тях – през нощта, като е установено само едно нарушение.

Приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции за нелоялни практики и “нелегални екскурзии” на ГКПП "Капитан Андреево". В нея се включиха експерти от Министерство на туризма, Комисията за защита на потребителите (КЗП), Областна дирекция на МВР, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА).

През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса, 3 от тях – през нощта, като е установено само едно нарушение. Съставен е акт за установяване на административни нарушения (АУАН) от страна на ИААА на един от превозвачите, тъй като не е била представена фактура за извършения превоз.

Повечето от пътуващите за Истанбул са били туристи за Фестивала на лалето.

“Всички туроператори и превозвачи бяха проверявани дали имат сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, дали имат валидно удостоверение, екскурзоводите – дали са регистрирани в националния туристически регистър”, заяви Мария Забилева – експерт от Министерството на туризма. 

Това е поредната проверка и първата нощна, която се извършва от страна на институциите. До момента бяха извършени инспекции на Граничните контролно-пропускателни пунктове "Кулата", „Русе-Гюргево“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“ – на автобуси, които пътуват към Гърция, Румъния и Турция. 

“Тази инициатива ще продължи в различни часови диапазони, като целта ни е да се прекрати нелоялната практика в сферата на туризма", допълни Мария Забилева. 

Прави впечатление, че засилването на проверките има положителен превантивен ефект, защото броят на нарушенията намалява. От засиления контрол са доволни и туроператорите, организатори на пътуванията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега