Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първо заседание на новото Народно събрание

Първо заседание на новото Народно събрание

На първото заседание депутатите трябва да изберат председател на парламента.

Новоизбраното 48-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 19 октомври 2022 г. от 9.00 часа. Събранието се свиква с указ на Президента на Република България Румен Радев на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. Съгласно нея то ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В  48-ото Народно събрание това е Вежди Рашидов. Народните представители ще положат клетва, след което ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Гости ще бъдат президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Гълъб Донев и членовете на служебното правителство. Поканени са представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания.  

На първото заседание депутатите трябва да изберат председател на парламента. Именно изборът на такъв ще е първият тест за новите народни избраници могат ли да излъчат мнозинство, около което да се сформира правителство. Четирима са номинираните за високия пост - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане". 

В това Народно събрание ще има седем парламентарни групи - ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход", която е най-новата политическа сила в българския парламент.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега