Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Психологът Тони Филипова вече консултира в медицински център „Света София“

Психологът Тони Филипова вече консултира в медицински център „Света София“

Тони Филипова работи с хора от всички възрастови групи, включително деца от предучилищна възраст.

На висококвалифицирана психологическа помощ вече могат да разчитат пациентите на медицински център „Света София“ в Бургас. От началото на май в медицинския център консултира психологът Тони Филипова, а часове за консултация се запазват по обичайния начин - на тел. 056 845083 или онлайн на www.saintsofia.com.

Тони Филипова работи с хора от всички възрастови групи, включително деца от предучилищна възраст. Професионалните ѝ интереси са в сферата на психологическо консултиране и подкрепа при кризи, рискове, девиации в поведението; когнитивно-поведенческа терапия при личностни разстройства, депресии, тревожни разстройства, зависимости, психогенни хранителни разстройства; психологическа подкрепа и ресоциализация на деца в риск; консултиране на деца и юноши с емоционални проблеми. 

Извършва индивидуални и групови консултации, психологическо консултиране на двойки, консултиране на деца и родители, краткосрочна и дългосрочна психотерапия. Практикува Когнитивно-поведенческа психотерапия и Схема терапия. Има огромен опит в работата с онкоболни пациенти и техните семейства и е незаменим помощник по пътя на преодоляване на диагнозата.  

„Акцентите при онкологични пациенти при когнитивно-поведенческа терапия включват подобряване на уменията за решаване на проблеми, откриване и коригиране на неправилни мисли, свързани с чувства, релаксиране. Когнитивно-поведенческата терапия е ефективна при тревожност и депресия и се постига понижаване на психологическите симптоми, като това се отразява положително и на физическите симптоми болка и отпадналост при пациенти с тумори.“ обяснява специалистът.

Психосоциалната подкрепа е добре да се получава от всеки един засегнат от онкологична диагноза, което означава всеки пациент с тумор да бъде скриниран за дистрес. Необходимо е скринингът да осигурава разпознаване, мониториране, доказване и своевременно третиране на дистреса във всеки стадий на заболяването. Има утвърдени методики и начините за измерване на дистреса при онкологично болни. Началният скриниг започва след поставяне на диагнозата.„Особено важно е пациентите да разберат, че преживявания дистрес е нормална, очаквана реакция, че е обичайно състояние при сблъсък с тежка диагноза и лечение.„ споделя психолог Филипова.

Диагнозата тумор се преживява различно от всеки човек, но това преживяване винаги се свързва с дистрес, защото касае страничните последици и ефекти от болестта , преминаването през лечението, стадия и вида на заболяването. Дистресът съпътства целия период на болестта, като стресовите състояния се променят и се проявяват като панически атаки, ирационални страхове, проблеми в съня, страхови състояния тревожности, отрицание на диагнозата, нарушена концентрация и др.

Психосоциалната работа със семейството или роднините на онкоболните пациенти е с цел оптимизиране на междуличностните взаимоотношения, което се отразява добре на лечението и справянето с болестта. Препоръчва се и индивидуална работа с партньора на болния. При онкологични пациенти се препоръчва фокусирани терапевтични сесии, вместо стандартна грижа в семейството.Консултирането е добре да започне още с поставянето на диагнозата и да продължи при хоспитализирането. Семейните отношения е добре да се изследват, за да се определи необходимостта от кризисна интервенция при двойката в различни етапи на лечението.Терапевтичната интервенция в семейната двойка допринася за подсилване на ресурсите на пациента за справяне с последиците от диагнозата и улеснява протичането на лечението.

„Важно е да не се нарушава комуникацията между партньорите по въпроси, свързани със заболяването. Добрата комуникация осигурава добра взаимна подкрепа и по-добро качество на живот, подобрява социалния живот, води до хармонични отношения между партньорите. Споделянето и обсъждането на чувствата и възникналите проблеми по време на лечението подобрява психологическото благосъстояние при онкологичните пациенти. Липсата на комуникация влошава общото състояние на двойката, отразява се и на целия процес на лечение и възстановяване. Липсата на открита комуникация вреди на интимния живот, дори когато се прави с цел да се предпази другия партньор“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега