Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътни строители с протести в цялата страна, блокират 20 ключови отсечки /Снимки/

Пътни строители с протести в цялата страна, блокират 20 ключови отсечки /Снимки/

Бургаски служители на пътностроителни фирми ще протестират от 9.00 часа на пътя Ветрен - Бургас, близо до моста на Северния обход.

От 9 часа днес започват протестите на пътните фирми, организирани от Браншовата камара "Пътища" заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство. Бургаски служители на пътностроителни фирми ще протестират от 9.00 часа на пътя Ветрен - Бургас, близо до моста на Северния обход. В столицата протестът ще започне на площада пред Народното събрание. Очаква се в цялата страна да се протестира на 20 участъка и тези отсечки да бъдат затворени. Протестите ще бъдат в рамките на 1 час.


 Протестиращите ще затворят между 10:00 ч. и 11:00 ч. движението от и към Варна на АМ "Хемус". В същия час ще бъде блокиран и пътен възел „Белокопитово“ при Шумен.Ето и пълния списъка на пътните артерии, по които движението ще бъде спряно:

Видин кръстовище на I-1 и II-11
Ловеч - Път II-35
Русе Път I-5 km 18+300
Шумен Пътен възел "Белокопитово"
Бургас съоръжение обход Бургас
Път I-5 кръстовище Крепост
Пловдив кръгово движение I-8;II-86
Перник I-6 светофар при с. Драгичево
София служебен вход Народно събрание
Благоевград П.В. Благоевград юг
Чепеларе Път II-86 Проглед
Плевен Пътен възел I-3 и III-305
Монтана - кръгово кръстовище начало проход Петрохан
Велико Търново Път I-5 при бензиностанция Ромпетрол
Път I-1
Търговище I-4 Кръгово кръстовище при бензиностанция ОМВ
AM Хемус - вход/изход гр. Варна
Кръстовище на път II-82 и III-822
София II-18I-5 
Стара Загора

Протестите пред парламента са целодневни. В зависимост от развитието на ситуацията ще бъде взето решение за евентуална промяна и засилване на протестите.


В редакцията на "PoligrafF" получихме декларация от  Българска Браншова Камара "Пътища" по повод протестите. Предоставяме ви текста без редакторска намеса:            

"Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване.           

Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:
-Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение
-Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш
-Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании
-Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството
-Доклади, написани  от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения, опровергани междувременно от други държавни институции.
-Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната
-Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии, заради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!           

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!           

Българска Браншова Камара “Пътища” няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата. Затова ще предприемем следното:           

От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна, които ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла. Подробности за стачните действия ще представим на пресконференцията!           

Обръщаме се за подкрепа към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:            

Приятели, това не е борба за парите на осем души, както манипулативно и невярно твърди един доказан нарушител на Конституцията! Това е битка за оцеляването на един цял икономически сектор и на стотиците хиляди работещи в него".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега