Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътните инциденти - основен проблем през настоящата година в Бургас

Пътните инциденти - основен проблем през настоящата година в Бургас

Областната дирекция на МВР отчете спад по почти всички показатели на конвенционалната престъпност и получи похвали от вътрешния министър Валентин Радев.

Областната дирекция на МВР отчете спад по почти всички показатели на конвенционалната престъпност и получи похвали от вътрешния министър Валентин Радев. Той очерта като основен и приоритетен проблем през настоящата година увеличението на пътно-транспортните произшествия в региона.

Министър Радев обърна внимание на задачите, с които ОДМВР-Бургас е натоварена във връзка със спецификата на региона – зелена, морска и въздушна граници, предстоящ  активен туристически сезон, през който многократно на територията на Бургаска област се увеличават посетителите, концентрира се и криминалният контингент от цялата страна.

"Правилният подход е да мотивираме служителите, за да имаме основанието да изискваме още по-добри резултати от тях", заяви министърът при посещение в Бургас. Той посочи, че ведомството ще продължава да полага усилия за увеличение на доходите на полицаите, за осигуряването им с максимално качествено униформено облекло и предпазни средства, с гориво и автомобили.

Според годишния отчет на ОДМВР - Бургас, През изминалата година на територията на ОДМВР Бургас са регистрирани 357 престъпления против личността при 303 за 2016 г. Разкрити са 107 престъпления. Установени са извършителите и на регистрираните през годината 5 умишлени убийства.

Регистрираните през периода престъпления против собствеността са 4 181, с 15 % по-малко спрямо предходната година, като разкриваемостта бележи ръст с 4,52 % при криминалните престъпления и с 5,32 % при икономическите престъпления. Установени са 891 извършители. Разкрити са и 226 престъпления, регистрирани в предходни периоди с 269 извършители.

През 2017 г. работата по предотвратяване, пресичане и разкриване на извършваните грабежи бе приоритетна за ОДМВР - Бургас, което доведе до намаление с 44,7 % на регистрираните грабежи. Разкрити бяха 39 с установени 43 извършители. Разкрити са и 7 грабежа от предходни периоди с 9 извършители. През периода се наблюдава намаление на регистрираните кражби - с 14,76 % по-малко от предходната година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега