Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Фабрика за идеи" отправя "Предизвикателство за социална промяна"

"Фабрика за идеи" отправя "Предизвикателство за социална промяна"

Инициативата ще стартира на 11-ти април, точно в полунощ, на „Компаса“ на ул. Александровска.

Българскатаорганизация за социални иновации и предприемачество „Фабрика за идеи“ отправя „Предизвикателствоза социална промяна“. Това е заглавието на най-новата платформа на организацията.Тя ще обедини млади хора от пет български града в една обща кауза – иновативни идеиза решаване на общественозначими пробеми. Кампанията ще се проведе в София,Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора. Домакини в града ни са сдружение"Хамалогика" и Община Бургас. Инициативата ще стартира на 11-ти април, точно вполунощ, на „Компаса“ на ул. Александровска.

Желаещите да участват се регистрират екипно (екип санай-малко двама души без ограничение в крайния им брой) чрез предварителнозаписване на уеб адреса наинициативата. Крайният срок е 10-ти април. Всеки екип трябвада си избере град и една от 7-те теми: (1) граждани и администрация, (2)бедност, (3) корупция, (4) околна и градска среда, (5) младежка заетост, (6)работа с общности, (7) достъп до култура. След като е избрал град и тема, екипътправи кратко описание на мотивацията си за участие и отговаря на няколковъпроса. С това регистрацията приключва.

На 11-ти април,малко преди полунощ, всеки регистриран екип получава своята "Мисия засоциална промяна". В Бургас мястото, на което ще се теглят мисиите ще бъде"Компаса" на ул. Александровска. Мисията трябва да бъдеизпълнена в следващите три дни. Макар и напълно различни една от друга, всичкимисии отговарят на общи критерии - (1) отиди в сърцето на проблема, (2) мисли!,(3) мобилизирай нестандартните си идеи, (4) създай новаторско, реалистично иприложимо решение в рамките на 72 часа, (5) представи своята идея пред публика,готова да помогне с нейната реализация.

На 15-ти април, от18:00 ч., екипите ще представят своите идеи за справяне с проблемите предпублика, съставена от представители на местна власт, бизнес и неправителственсектор. Презентацията ще се случи в зала "Георги Баев" на Културенцентър Морско казино.

Национално журище избере между три и пет проекта, които да участват в Changemaker's Academy(Академия за социална промяна), която ще се случи през май, юни и септември наразлични места в България с лектори от цял свят.

Предизвикателството за социална промяна - оригиналнаконцепция на Фабриката за идеи, ще срещне желаещите да бъдат социалнипреприемачи с възможността да се превърнат в такива. Организаторите щепосредничат между участниците и потенциалните инвеститори в добрите им идеи -донорски организации и частни компании.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега