Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Петлите" тръгват на национално турне

"Петлите" тръгват на национално турне

Танцова формация „Петлите” тръгва на национално турне под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович. Писмото със съгласието за подкрепа е получено дни преди визитата на министъра в Бургас и областта.

Танцова формация  „Петлите” тръгва на национално турне под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович. Писмото със съгласието за подкрепа е получено дни преди визитата  на министъра в Бургас и областта. При откриването на международния фолклорен фестивал в летния театър на града, ръководителят на „Петлите” Георги Димитров е използвал момента да благодари лично на Петър Стоянович.

Кметът на Бургас Димитър Николов също е изразил готовност за  пълна логистична подкрепа. За разлика от предишни години, през тази, турнето на бургаските сираци няма да е концерт, а представяне на  спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем”,  създаден под режисурата и сценария на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова и вокален педагог Милена Добрева.

Мюзикълът разказва за историята на дете ,изоставено в дом за отглеждане на деца,  лишени от родителска грижа, трудните пътища през които минава, за да стане достоен гражданин и човек. Идеята за спектакъла е на ръководителя на „Петлите” Георги Димитров, самият той възпитаник на дома за деца и юноши „ Александър Коджакафалията”.Както и в останалите проекти на състава освен деца от домовете участват и деца от семейства.

Това е поредната интеграция на сираците сред свои връстници, което е най- голямото достойнство на уникалния бургаски социален проект, водещата роля за който е отново на Георги Димитров. Преди дни бе направена фотосесия от Галя Ушева.

В следващите дни ще се проведат репитиции с костюмите, изработени и дарени от фирма 7 plusone, преди старта на турнето в Хасково, на 06. септември от 15 часа в Младежкия дом на града. Премиерата в Бургас ще е на 19 септември от 19 часа в театър „Адриана Будевска”. Останалите градове на турнето са Созопол, Поморие, Несебър, Варна, Плевен, Средец, Стара загора и София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега