Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Портретът на Дориан Грей" пристига в Бургас

"Портретът на Дориан Грей" пристига в Бургас

Адаптацията на Джон О'Конър и Мерлин Холанд, режисирана от Стайко Мурджев, ще бъде представена на 4 декември.

През декември в Бургас ще гостува емблематичното произведение на Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей". Адаптацията на Джон О'Конър и Мерлин Холанд, режисирана от Стайко Мурджев, ще бъде представена на 4 декември (сряда) в залата на Операта.

В главните роли ще видим Севар Иванов, Калин Врачански, Александър Хаджиангелов, Гергана Цакова, Пепа Манева, Мариана Бонева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Лъчезар Кацарски, Боян Петров, Мартин Лазаревски, Аладин Алиибрахим, Божидар Йорданов, Йордан Върбанов.

Те ще ни потопят във вечната история за борбата с годините, страха от отиващата си младост и цената на вечния живот. "Портретът на Дориан Грей" е спектакъл за култа към младостта и красотата:  Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Единственият роман на Оскар Уайлд е публикуван през 1890 и не успява да остарее толкова, че да изпусне интереса на режисьорите, които са го адаптирали за екран и за сцена повече от 40 пъти. Затова и Стайко Мурджев избира текста си, поставен с Благоевградския театър, с внимание – за тази версия драматургът Джон О’Конър работи рамо до рамо с Мерлин Холанд, който е единственият внук на Уайлд.

Целта на дуото е пиесата да бъде "близо до оригинала", но и да бяга от контекста на 19 век, макар и темата за култа към младостта и красотата да няма нужда от осъвременяване. Резултатът е прочит "за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство", който Мурджев неслучайно обръща с лице към публиката.

Постановката гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети се продават на каса Часовника. За повече информация и резервации - тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега