Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Пристанище Бургас" ЕАД приключи годината с над 2 млн. лв. печалба

"Пристанище Бургас" ЕАД приключи годината с над 2 млн. лв. печалба

„Пристанище Бургас” ЕАД приключи 2014 година с положителен резултат от над 2 милиона лева. През 2014 година са обработени 163 товарни кораба, като отчетения товарооборот е над половин милион тона. Спрямо заложения бизнес план пристанището бележи ръст на обработените товари от 25%.

„Пристанище Бургас” ЕАД приключи 2014 година сположителен резултат от над 2 милиона лева. През 2014 година са обработени 163 товарни кораба,като отчетениятоварооборот е над половин милион тона. Спрямо заложения бизнес план пристанището бележи ръстна обработените товари от 25%.

В  „Пристанище Бургас” ЕАД се обработват корабис насипни  и генерални товари като кокс,руди и концентрати, скрап, урея, чугун, изкуствени торове, каолин, захар, сол,метали, биг-бегси, ПДЧ  и др. Презизминалата година е отчетено сериозно завишение при обработката на генералнитовари, които са 231 хиляди тона, като ръстът спрямо разчетите е приблизителнотри пъти. 

В другото основно направление от дейносттана дружеството -пасажерското обслужване за периода от април до ноември  Морска гара Бургас обслужи 27пасажерски лайнера, на едни от най-големите оператори, като Royal Caribbean,Princess Cruises,MSC Cruises,Costa Cruises,Carnival CruiseLines. 41 762 круизни туристиимаха възможността да посетят Бургас и региона.  

ПрипомнямеВи, че през месец декември 2014 г. бе открита  Зоната за обществен достъп на пристанищеБургас. Свободният достъп до Морска гара и Марина Порт Бургас е само първатакрачка от развитието  на тази пристанищназона.  В средносрочен план е предвидено изграждане на Модул 3 на Морска гара Бургас,специализиран за заминаващи пасажери, цялостна рехабилитация на вълнолома с пешеходна алея по него, монтиранена плаващи понтони и вълнобой за 69 нови лодкостоянки.

„Врамките на тази година в зоната ще бъде рехабилитирана Магазия 1 в МорскиКултурен център, в който ще са разположени пристанищния морски музей,информационен и обучителен център, място за конференции и обществени събития,търговска и развлекателна зона.Целта е тази територия да стане всепо-атрактивна целогодишно за посещения и разходки”, каза изп. директор на„Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега