Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД остава със старото си ръководство

"Слънчев бряг" АД остава със старото си ръководство

Правораздавателните институции отказват да приемат последните промени в ръководството на „Слънчев бряг“ АД за законообразни. На 21 януари 2014 г. Бургаският окръжен съд спря вписването на новия тричленен директорски борд на дружеството в Търговския регистър. Дни след това Агенцията по вписвания отказа да впише новоназначения прокурист Веселин Маринов с мотива, че е избран от нелегитимен, невписан в регистъра директорски съвет. Така ситуацията около „Слънчев бряг“ АД се връща в изходната точка от началото на годината, когато Комисията за финансов надзор отмени избора на нов Съвет на директорите и остави управлението на дружеството в ръцете на старото му ръководство.

Правораздавателнитеинституции отказват да приемат последните промени в ръководството на „Слънчевбряг“ АД за законообразни. На 21 януари 2014 г. Бургаският окръжен съд спря вписването на новиятричленен директорски борд на дружеството в Търговския регистър. Дни след товаАгенцията по вписвания отказа да впише новоназначения прокурист Веселин Мариновс мотива, че е избран от нелегитимен, невписан в регистъра  директорски съвет. Така ситуацията около„Слънчев бряг“ АД се връща в изходната точка от началото на годината, когатоКомисията за финансов надзор  отмени избора на новСъвет на директорите и остави управлението на дружеството в ръцете на старотому ръководство.

В началото на 2014 г.  КФН установипроцедурни нарушения, извършени  приизбора на нов директорски съвет на извънредно общо събрание на акционерите на23 декември 2013 г. Тогава в предложения състав на директорите в последния моментбяха направени промени и от борда отпаднаха лидера на БСП Бургас Евгени Мосинови Валентин Михалев, които бяха заменени с Веселин Маринов и Таня Власиаду.

Сновите две кандидатури комисията не се съгласи, отмени решенията на общотосъбрание и постанови да се свика ново събрание на акционерите. Няколко днипо-късно, на 13 януари,  КФН неочакваноревизира решението си и излезе с друго становище. Според него трима от членоветена борда – Йордан Георгиев, Румен Кулев и Светолзара Енчева са  „надлежно избрани“ и могат да сформират редуциран, тричленен Съвет надиректорите. Комисята постанови те да бъдат вписани като членове на новиядиректорски борд на дружеството.

На 16 януари тричленката провежда първото си заседание, на което запредседател е  избран Йордан Георгиев, аза прокурист – Веселин Маринов. В медиите бе разпространена подвеждащаинформация, че дружеството реално е с ново ръководство.

На 21 януари обаче Бургаският окръжен съд спира производството по вписванена решенията на събранието от 23 декември 2013 г. Образувано е дело по жалбаоспорваща законността на предложените промени в ръководството. До приключванетона това дело, влиза в сила т. нар. "охранително производство", според което еиздадено Определение за спиране вписването на каквито и да е промени попартидата на "Слънчев бряг" АД.

Въз основа на съдебното определение Агенцията по вписванията на свой редиздава Отказ за вписване на прокуриста Веселин Маринов и новите членове наСъвета на директорите още на следващия ден 22 януари 2014 г. Така новият директорскиборд на „Слънчев бряг АД“ не е вписан в търговския регистър т.е членовете му няматправна легитимация. Без нея те са лишени от възможността да вземат решения и дауправляват дружеството.

„За да бъдеизвършено законообразно вписване по настоящето заявление (за прокурист), следвада е на лице законообразно вписване на съвета на директорите, взел решение заизбор и за назначаване на прокурист“, се посочва в отказа на Агенциятапо вписванията.

Три месеца преди началото на туристическия сезон акционерното дружество,стопанисващо и управляващо инфраструктурно най-големия ни туристическикомплекс, влиза в съдебна сага. Нов легитимен съвет на директорите няма.Непостоянството в становищата на някои държавни институции създава объркване инесигурност относно  бъдещ директорскиборд. Скандалът, който избухна още в деня на общото събрание заради подмянатана двама от предложените членове, се прехвърли в съдебната зала.

До окончателното законово решение на кризата, "Слънчев бряг" АД ще сеуправлява пълноценно от досегадействащия съвет на директорите и от изпълнителния директор Златко Димитров, които оставатединствените легитимни представители, според българското законодателство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега