Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Стара хартия за нова книга" дебютира в Бургас следващата неделя

"Стара хартия за нова книга" дебютира в Бургас следващата неделя

Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор.

За първи път Бургас ще домакин на националната екоинициатива "Стара хартия за нова книга". Кампанията пристига в Бургас на 24-и септември и ще се проведе в района на Пантеона в Морската градина, меджу 10:00 и 14:00 часа.

Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на кампанията. Младите еколози ще имат възможността да получат само по една книжка от селекцията на организаторите, но ако донесат още 5 кг, ще могат да вземат и втора на екотематика - изданието "Ти можеш да спасиш планетата".

Участниците в празника "Стара хартия за нова книга" в Бургас ще могат да се насладят на куклената постановка от "Театъра на приказките - София" - "Приказка за юначета с празни тумбачета - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка". Тя разказва история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. За настроението на присъстващите ще се погрижат детски и тийнейджърски групи и танцови състави, сред които вокална формация "Морски песъчинки", хорова школа "Милка Стоева", танцова формация "Дюн", Клуб по спортни танци "Бургас 1975", Народен хор "Трепетлика".

За участниците в инициативата ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на талисмана на кампанията Пърси Джаксън. Разбира се, епичното съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади. Ще бъдат обявени и победителите от специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на "Стара хартия за нова книга" -  конкурса за кратък разказ "Стари герои в нови истории", в който децата бяха провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация.

Началото на каузата "Стара хартия за нова книга" e поставено на 15 септември 2013 г. За четирите години в инициативата се включиха близо 18 000 деца. Малчуганите, заедно със своите родители, предадоха за рециклиране 90 тона хартия и получиха над 20 000 книжки. Така всички заедно спасихме от изсичане 1170 дървета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега