Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Р. Петков: Цветанов да каже разработван ли е Танов

Р. Петков: Цветанов да каже разработван ли е Танов

През последните години не съм си променял позициите особено за важни неща. Имам въпрос към господин Цветанов - разработван ли е Ваньо Танов в качеството му на директор на агенция "Митници". Ако има такава разработка, значи Цветанов няма доверие на Танов. Това каза пред БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков

През последните години не съм си променял позициите особено за важни неща. Имам въпрос към господин Цветанов - разработван ли е Ваньо Танов в качеството му на директор на агенция "Митници". Ако има такава разработка, значи Цветанов няма доверие на Танов. Това каза пред БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков и депутат от Коалиция за България. Би могъл да го разработва заради липса на доверие и ако го е разработвал какво прави господин Танов там. И защо един път го разработва, а друг път не. И защо се лъже, попита Петков и настоя цялата разработка за братя Галеви да бъде разсекретена.

"Аз съм утвърдил ползването на СРС-та, това не е чадър. Питам ползвани ли са всички екстри, които съм разрешил", попита отново Петков. Той посочи, че Танов е работил неефективно в БОП и "аз точно за това го освободих. Той извърши груби нарушения, свързани с човек, който има 14-годишна присъда". Танов не случайно беше изключен от Асоциацията на полицейските ръководители. Петков запита отново дали има втора заявка за СРС-та относно братя Галеви, "ако съм я разрешил, ползвани ли са техническите възможности на службата, ако не са ползвани, защо не са". Ако не са ползвани възможностите на службата, Танов много категорично се е стремял да прикрие нещо в действията и живота на братя Галеви, но нека да се разсекрети разработката, настоя Румен Петков и заяви, че принципно службата заявител предлага, министърът утвърждава или не утвърждава за слагането на СРС-та.

"Министър Цветанов да каже има ли доверие или не на господин Танов. Разработван ли е бил господин Танов тази година, използвани ли са били срещу него СРС-та и какви са резултатите", каза Петков. Той отново поиска да се извади разработката за братя Галеви и да се види кой е в нея. "Казвам нека да се направят проверки. Ако част от тези средства не са използвани, какво означава това", подчерта Петков. На въпрос дали е имал лостове за влияние над групировките, Петков отговори отрицателно и каза, че когато той е бил вътрешен министър са работили достатъчно мобилизирано и ефективно.

"Относно Митьо Очите - 17 арестувани, 17 в затвора. Куйович е другият пример – 18-годишна осъдителна присъда. Господин Танов вземал ли е господин Куйович от границата, да го преведе незаконно, да каже Танов", настоя Петков. "Тези лъжи на господин Цветанов, спекулациите с господин Филчев и с мен целят да отклонят общественото внимание. Ако може да докаже твърденията си за мен да ме арестува веднага. Ако службата, която е заявила ползването на СРС-та, не е заявила, че държи те да бъдат запазени, кой носи отговорност за това", попита Петков и добави, че неговото впечатление е, че тези средства не са унищожени, а ако са били унищожени, това е направено сега.

 

Източник: БГНЕС

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега