Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Работа, доходи и здраве променят облика и живота в Бургаско

Михалевски: Коалиция зa България ще е първа политическа сила в страната
Работа, доходи и здраве променят облика и живота в Бургаско

Структурата на обществения договор с гражданите и поетите ангажименти за промяна на облика и живота в Бургаска област представи днес водачът на листата на Коалиция за България Димчо Михалевски.

Структурата на обществения договор с гражданите и поетите ангажименти за промяна на облика и живота в Бургаска област представи днес водачът на листата на Коалиция за България Димчо Михалевски.

Програмата на Коалиция за България за това, което трябва да се случи в областта, е изработена на база предизборните срещи с хората. Каузата е обединена в слогана "Работа, доходи и здраве", тъй като това са основните проблеми в областта.

Целта на регионалната програма е преодоляването на загубата на 26 000 работни места, чрез създаване на условия за разкриването на 12 000, като от тях 5 000 работни места да бъдат генерирани от малките и средни предприятия и 4 000 работни места за нискоквалифицирани работници.  

Михалевски открои основните задачи, за незабавно решаване след изборите, оформени в конкретна регионална програма. На първо място КБ  гарантира свободна среда за бизнеса без административен натиск и политически рекет, налагани през последните години. Въвеждане на нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието в региона към по – балансирана структура с фокус животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство.

Предвидена е и специална програма за развитието на животновъдството с акцент Странджа и планинските райони на Стара планина, както и промяна в закона за горите с премахване на чисто лобистки текстове, които създават условия за монополно положение и ликвидират конкуренцията.

Изготвена е конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост. В областта на здравеопазването бе представена  конкретна програма за квалификация на лекари и медицински персонал с акцент върху специализацията на младите лекари. Предвиждат се субсидии за общинските болници и подготовка за създаването на медицински университет в Бургас. 

От БСП предлагат и реформа в професионалното образование в областта в секторите, които имат потенциал за растеж. Социалистите се ангажират и с държавен ангажимент за създаване на образователни центрове към професионалните гимназии в региона за подготовка на бъдещи кадри. Димчо Михалевски каза, че ще се работи в посока създаване на регионален портал „ Отговорност към младите”, като за целта съвместно държавата и реалния сектор ще изградят система за наблюдение и подпомагане на младите хора в Бургаски регион. Предлага се  и намаляване на таксите в държавните висши училища до една четвърт от издръжката и подобряване на условията в студентските общежития в града.

В социалната сфера, ангажиментите са реализация на програма за подкрепа на диабетно болните в областта и прилагане на иновативни подходи за контрол и лечение на болестта. Димчо Михалевски се спря и на пътната инфраструктура в региона, като отличи в тази сфера доизграждането на АМ ”Тракия” и започването на АМ „ Черно море.” Както и довършване на разширението до четирилентов път в участъка  Поморие – Равда, рехабилитация на републикански пътища и на част от общинската пътна мрежа на Бургаска област.

По отношение на рибарството водачът на листата посочи ангажиментите си за решаване на устройствените проблеми на рибарските селища, облекчаване на правилата за дребномащабен риболов, компенсиране на рибарите за използваното акцизно гориво и облекчаване, чрез премахване на банковите такси и административни тежести. В областта на туризма Димчо Михалевски се обяви за промяна към  нов стандарт и ново качество с политика към превръщане на туризма в дистинация с по-висок стандарт и качество, чрез устройствени промени и икономически стимули за преориентиране към по-висок клас туристи и удължаване на сезона.

Той потвърди още веднъж разбирането си за ликвидация на „Слънчев бряг „АД, както мерките за облекчаване на получаването на визи за туристи от Руската федерация, Украйна, Молдова и страните от Средна Азия, чрез икономическа обоснована позиция пред ЕС за получаване на екслузивен коридор за облекчено издаване на визи. Туризмът е ключов, стратегически отрасъл  за България и за  Бургас и за това трябва да се развива и да води до ръст”, заяви водачът на червената листа.    

В заключение Михалевски прогнозира, че БСП-Бургас ще спечели повече от четири мандата в региона, а в национален мащаб Коалиция за България ще бъде първа  политическа сила.  Той определи програмата на Коалиция за България като амбициозна и нелека за изпълнение и уточни, че с усилия и много труд тя е изпълнима за един 4 годишен мандат при управление на БСП.    

На днешната пресконференция присъстваха кандидатите за народни представители Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов, Димитър Гочев, Христо Панайотов, Георги Спасов, Дафинка Главанска и Мартин Палов.        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега