Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев представи приоритетите на служебното правителство

Радев представи приоритетите на служебното правителство

"Oт днес България ще бъде управлявана от служебно правителство" - Румен Радев.

"Служебното правителство има ясно очертани приоритети: осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство; провеждането на честни избори; подготовката на председателството на Съвета на Европейския съюз. От изключителна важност е гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната ни, реда и сигурността на българските граждани". Това посочи президентът Румен Радев при представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"Oт днес България ще бъде управлявана от служебно правителство. То ще работи в сложна вътрешнополитическа и международна обстановка. В предизборния период междупартийният дебат се изостри. Геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема. Всички разбираме, че в тази сложна ситуация на страната е необходима сигурност, стабилност, изпълнение на важните задачи с обществото и държавата", отбеляза в словото си президентът Радев.

Със свой указ президентът назначи от днес служебно правителство на България с министър-председател Огнян Герджиков. Служебните заместник министър-председатели са четирима - Илко Семерджиев - по социални политики; Стефан Янев - по вътрешен ред и сигурност; Малина Крумова - по европейските фондове; Деница Златева - по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

След церемонията в президентството, бившето и служебното правителство се събраха в Министерски съвет за официалното предаване на властта. проф. Огнян Герджиков направи висока оценка на свършеното от предшественика си. Той увери, че кабинетът му ще надгражда, но ще направи сериозна ревизия и ако излязат "много лоши неща", ще направят това, което повеляват законите на страната. Борисов на свой ред пожела успех на служебното правителство и честни избори през пролетта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега