Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разнообразни събития и инициативи за Деня на народните будители в Бургас

Разнообразни събития и инициативи за Деня на народните будители в Бургас

Вижте каква ще бъде програмата на Община Бургас по повод Деня на народните будители – 1 ноември.

Тази година Община Бургас ще отбележи Деня на народните будители – 1 ноември, с програма от различни събития и инициативи. Тя започва с провеждане на кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под мотото „Кръводари и пример бъди!“, която ще се проведе от 1 до 3 ноември от 08.30 часа до 15.00 часа в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас, след предварително записване и изготвен график във времето.

Инициативата се организира съвместно от Община Бургас, УМБАЛ Бургас и Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас /АСМБ-Бургас/ и цели насърчаване на кръводаряването, повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители.

Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Важно е да се отбележи, че преди даряването на кръвта е препоръчително да сте хранително наситени и добре хидратирани.

За участие в кампанията по кръводаряване, можете да се запишете на следния онлайн формуляр.

Следващата проява по повод Деня на будителите е факелното шествие на Търговската гимназия, в което по традиция в последните годни се включват редица бургаски училища. Тази година шествието под надслов ,,Факелът на познанието” ще тръгне на 1 ноември от 17.30 часа от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“ и ще бъде подкрепено от учители и ученици от Руската гимназия, ПГ по електротехника и елктроника „Константин Фотинов“ и АЕГ „Гео Милев“.

Изложба на Центъра за подкрепа на личностното развитие и СУ „Константин Петканов“ участват в изложба по покана на Регионално управление на образованието по повод празника Деня на будителите. Изложбата ще бъде експонирана до 02 ноември в сградата на РУО-Бургас. В изложбата участват творби на ученици от различни възрасти, изпълнени с разнообразни техники. В творбите са пресъздадени ликовете на мнозина исторически личности, помогнали на народа да се събуди от мрака и незнанието.

На 3 ноември от 17.30 часа ще се проведе награждаването на участниците в конкурса за ученическа рисунка и литературна творба по повод Деня на будителите - на тема „Родолюбие и милосърдие - благодетелят на Бургас Александър Георгиев - Коджакафалията“ в храм „Света Богородица“.

В събота, 4 ноември, от 18.00 часа концерт „С песен в сърцата“ на Народен хор „Трепетлика“, ДФФ „Шарени гайтани“ и приятели в Дом на културата НХК.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега