Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Решено: Части от ГКПП „Капитан Андреево“ стават обект от национална сигурност

Решено: Части от ГКПП „Капитан Андреево“ стават обект от национална сигурност

До шест месеца трябва да бъде закупено оборудване и да бъде стационирана национална лаборатория към Българската агенция по безопасност на храните на граничния пункт.

Министерският съвет прие допълнение на свое Постановление № 181 от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност. С него се определят два от имотите, предоставени за управление на Българската агенция по безопасност на храните, за стратегически обекти от значение за националната сигурност, намиращи се на Граничен контролен пункт „Капитан Андреево“.

Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) ще проверява предварителния допуск на всеки, който може да влиза в помещенията, и ще упражнява специфична защита, включително информационна и физическа, обясни ресорният министър и допълни: "Недвусмислено държавата упражнява пълния си контрол".

Министър Гечев обяви, че се работи и по повишаване на капацитета на държавната лаборатория, осъществяваща контрол. А до шест месеца трябва да бъде изградена държавна лаборатория на граничния пункт.
Брифинг след заседанието на Министерския съвет

✔️ Части от ГКПП „Капитан Андреево”, които са под официалния контрол на Българската агенция по безопасност на храните, стават стратегически обект от значение за националната сигурност. Решението бе взето на днешното заседание на правителството, заяви министърът на земеделието Явор Гечев пред медии.✔️ С това недвусмислено се слага точка на темата какво прави държавата по отношение на официалния контрол, категоричен бе Гечев. Предвижда се до 40 дни да се повиши капацитетът на държавната лаборатория, осъществяваща фитосанитарния контрол. А до шест месеца трябва да бъде изградена държавна лаборатория на граничния пункт.

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Сряда, 12 октомври 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега