Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Решено: Село Каменар става квартал на Поморие

Решено: Село Каменар става квартал на Поморие

Предложението бе обсъдено на днешната сесия на Общинския съвет и бе прието с 15 гласа „за“ от общо 15 присъстващи общински съветници.

Общински съвет Поморие даде съгласие за присъединяване на с. Каменар като квартал на гр. Поморие, съобщиха от пресцентъра на общината. Предложението бе обсъдено на днешната сесия на Общинския съвет и бе прието с 15 гласа „за“ от общо 15 присъстващи общински съветници. С решението си Общинският съвет отмени взетото също решение през 2015 г. и възложи на кмета на общината Иван Алексиев да предприеме всички необходими последващи действия по изпълнението на настоящото.


Снимка: Община Поморие

„Основната причина решението на Общински съвет – Поморие от 2015 г. за присъединяване на с. Каменар като квартал на гр. Поморие да не е изпълнено, е поради това че с кандидатстването на Община Поморие по проект за ремонт на пътя Поморие – Каменар (до разклона за гр. Каблешково), едно от условията за финансиране бе този път да е общински. Присъединяването на с. Каменар към гр. Поморие през 2015 г., би довело до невъзможност за кандидатстване и изпълнение на проекта, защото този път щеше да стане част от вътрешно-градската мрежа, а не общински междуселищен. Това бе обяснено и на хората в с. Каменар, които дадоха съгласие за отлагане на процедурата за присъединяване, до реализиране на инфраструктурния проект. Поради това че 5-годишният период от взетото решение е минал, се налага повторно вземане на същото решение сега.“ Това каза кметът Иван Алексиев в отговор на въпрос от общинския съветник Никодим Стоянов.

„На хората в селото са разяснени плюсовете и минусите от това решение. Считам че ползите от това да има редовен градски транспорт, аптека и канализация са многократно по-големи, съпоставени с минималното увеличение на данъците и промяната в административните адреси на жителите, което ще се наложи след като селото стане квартал на Поморие.“, каза кметският наместник на с. Каменар Петко Петков.

Село Каменар се намира в непосредствена близост до границите на урбанизираната територия на гр. Поморие. В него живеят постоянно 302-ма души. Докладната записка на кмета Иван Алексиев е по повод постъпило предложение от кметския наместник на с. Каменар с приложена подписка на част от жителите за стартиране на процедура по присъединяване на селото като квартал на гр. Поморие.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега