Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Респираторните вируси се активизираха, в края на ноември идва и грипът

Респираторните вируси се активизираха, в края на ноември идва и грипът

"Положението е нормално за сезона, започна активност на респираторните вируси, вероятно това ще се случи и с грипните към края на ноември - ще започнем да получаваме положителни проби за грип от различни места в страната", коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Положението е нормално за сезона, започна активност на респираторните вируси, вероятно това ще се случи и с грипните към края на ноември - ще започнем да получаваме положителни проби за грип от различни места в страната", коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

Той добави, че епидемични стойности се очакват към края на януари, но не едновременно в цялата страна, а на отделни места. Тази година очакваме вируса Швейцария - типичен представител на H3N2 вирусите, с класически симптоми и по-леко проявление от Калифорния. Макар до този момент да няма данни за опасност, д-р Кунчев подчерта, че щамът е нов и засега специалистите нямат много информация за него.

Здравният инспектор припомни, че грипните вируси започват с много висока температура, отпадналост. Симптомите включват хрема, възпаление на гърлото, кашлица, главоболие, липса на апетит. При подобни проявления специалистите съветват да се свържем с лекар и да останем у дома за лечение. Само така можем да избегнем риска от усложнения, както и разпространението на заразата.

Към момента у нас няма регистриран случай на грип от началото на сезона. Активни са само респираторните вируси. Те предизвикват хрема, запушване на носа, кашлица, може да има и лека неразположеност. "Характерното за тях е, че за 2-3 дни отшумяват и много рядко се налага да останете вкъщи", каза още д-р Кунчев.

Той поясни, че най-силно заразни сме часове преди да изпитаме първите симптоми и в първите дни от неразположението. За да се предпазим от заразяване, специалистите съветват поставянето на противогрипна ваксина. Важно е и в началото на грипния сезон да подсилим имунната си система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега