Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ: Сечта край Черноморец е незаконна

РИОСВ: Сечта край Черноморец е незаконна

В нарушение на Закона за биологичното разнообразие е извършената сеч на територията на „Плаж Градина – Златна рибка“, край Черноморец, общ. Созопол. Това показва проверка на РИОСВ - Бургас.

В нарушение на Закона за биологичното разнообразие е извършената сеч на територията на  „Плаж Градина – Златна рибка“, край Черноморец, общ. Созопол. Това показва проверка на РИОСВ - Бургас. 

Проверката е установила, че отсечените и повалени дървета от вида Черен бор, са в имоти, частна собственост на юридическо лице. Имотите не попадат в границите на защитена територия, но са в територия на две защитени зони от мрежата НАТУРА 2000 – защитена зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.През м. февруари 2020 г., дружеството е заявило в РИОСВ-Бургас намерението си за извършване на сеч, като е внесъл горско-стопанска програма. 

Поради недопустимост с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, компетентния орган е прекратил процедурата. С това свое решение директорът на РИОСВ-Бургас е приложил своите правомощия по превантивен контрол. Решението не е обжалвано, влязло е в сила и става задължително за спазване от собственика и всички контролни органи.

Извършената дейност е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие, за което на извършителя ще бъде наложена административно-наказателна мярка. Предвид това, че към момента е известен собственика на имотите, но не е известен извършителя на нарушението, ще уведомим компетентните органи на МВР и Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), за съдействие. На собственика на имотите ще бъде дадено предписание за преустановяване на дейността.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега