Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Радев: БСП прояви отговорност, зрялост и мъдрост при консултациите

Румен Радев: БСП прояви отговорност, зрялост и мъдрост при консултациите

Корнелия Нинова заяви, че към момента партията си е поставила две важни задачи

БСП беше тази, която в консултациите между партиите до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с "БСП за България". Той посочи, че заявената позиция от ГЕРБ-СДС, че ще върнат мандата веднага, след като им бъде връчен, поставя още по-голяма тежест върху третия мандат.

"Страната е изправена пред редица предизвикателства. Вчера имахме задълбочени дискусии в рамките на Консултативния съвет за национална сигурност, благодаря и за взетото отношение при участието на г-жа Нинова в този Съвет. Това поставя с особена острота необходимостта от формиране на редовен кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.

Преди малко вашите колеги от ГЕРБ-СДС потвърдиха своята позиция, че ще върнат веднага втория мандат при неговото връчване. Това поставя голяма тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще може да отговори на очакванията на българските граждани, или ще бъде пропилян отново. За това трябват диалог, отговорност и конструктивност. Именно БСП беше тази, която в консултациите между партиите от 46-ия парламент до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Разчитам, че и занапред ще продължавате да търсите и работите за допирни точки между различните партии, за ясни приоритети и цели в интерес на българските граждани, на модернизирането на страната, ясен хоризонт на вземане на решения, за нормализиране на политическия диалог в рамките на 46-ия парламент", коментира държавният глава.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че към момента партията си е поставила две важни задачи. Първата е работа по актуализацията на бюджета, особено в няколко посоки: стабилизиране на здравната система, преизчисление на пенсиите и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна."Втората задача е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет. В това отношение може да се разчита на нас за разумно и стабилно поведение", каза Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега