Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Радев: Правителството дължи отговор на гражданите за това чии интереси обслужва

Румен Радев: Правителството дължи отговор на гражданите за това чии интереси обслужва

Румен Радев коментира и посещението на българска делегация в Украйна. "Суверенната българска позиция се изработва в София, а не в Киев и аз мисля, че няма нужда от едно такова посещение.", категоричен бе той.

Случващото се в България с доставката на газа ще бъде и истински тест за европейската солидарност дали и как Европейският съюз ще помогне на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната държава. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за спирането на вноса от „Газпром“ за България.

"Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва – техните или нечии други и е крайно време да докаже, че отстоява българския суверенитет и работи за българския интерес." Това заяви президентът Румен Радев преди заминаването си на официално посещение в Испания. 

"Излизат вече редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни това на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва това. Правителството трябва да отговори на много въпроси - защо само на България и на Полша се спира газът? Спира ли се газът на Австрия и Германия и те как плащат и как гарантират своята сигурност? Резервиран ли е достатъчен капацитет за доставки от Гърция? Защото, ако не е резервиран, виждаме вече да загряват посредници. Да, ще намерим алтернативно решение, но това значи време, средства, по-високи цени и рискове за доставките." - каза Радев. 

Президентът се обяви твърдо против предоставянето на оръжие на Украйна. "Категорично "не" на предоставянето на военна помощ за Украйна. Това е стъпка към прякото въвличане на България в този конфликт. Призивите за мир заглъхват и на тяхно място ескалира войнствената реторика и призивите за победа.", каза държавният глава. 

Румен Радев коментира и посещението на българска делегация в Украйна. "Суверенната българска позиция се изработва в София, а не в Киев и аз мисля, че няма нужда от едно такова посещение.", категоричен бе той. 

За строителството на газопровода към Сърбия президентът посочи, че многократно е заявявал, че сумата от около 3 млрд. лева, платени от държавния бюджет за него, не обслужва българския интерес, а интересите на други държави, които транзитират газ през наша територия. „В това време ние не успяхме да гарантираме и да осигурим истинска диверсификация“, заяви Румен Радев.

Румен Радев остава категорично против изпращането на военна помощ за Украйна

Румен Радев остава категорично против изпращането на военна помощ за Украйна. Той призова българските политици преди да спасяват света да погледнат към бедстващите българи. Повече четете тук >> https://bntnews.bg/news/rumen-radev-pravitelstvoto-dalzhi-kategorichen-otgovor-na-grazhdanite-chii-interesi-obsluzhva-1192915news.html

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Сряда, 27 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега