Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия пусна списък с неприятелски държави и обяви официално исканията си към Украйна

Русия пусна списък с неприятелски държави и обяви официално исканията си към Украйна

Той заяви пред агенцията, че Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "на мига", ако Киев изпълни нейните условия.

Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията си, за да декларира неутралитет, да признае Крим за руска територия и да признае сепаратистките райони на Донецк и Луганск за независими територии, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред "Ройтерс". Той заяви пред агенцията, че Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "на мига", ако Киев изпълни нейните условия. 

По думите на Песков "украинците трябва да направят промени в конституцията, според които Украйна ще отхвърли всякакви цели за влизане в какъвто и да е блок". Говорителят на Кремъл настоява, че Русия не предявява допълнителни териториални претенции към Украйна.Това е най-ясното изявление на Русия по отношение на условията, които Москва иска да наложи на Киев, за да спре т. нар. от нея "специална военна операция" в Украйна.

Малко по-рано днес руското правителство одобри списък на чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия, предават световните медии, позовавайки се издадена заповед. В списъка влизат САЩ, Канада, държавите от Европейския съюз, Великобритания, Украйна, Черна гора, Швейцария, Албания, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Северна Македония, Япония, Южна Корея, Австралия, Микронезия, Нова Зеландия, Сингапур, Тайван.

Заповедта е изготвена в рамките на президентски указ от 5 март 2022 г. Според документа на правителството, руските граждани и компании, които имат задължения в чуждестранна валута към чуждестранни кредитори от списъка с недружелюбните държави, ще могат да се разплащат по тях в рубли.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега