Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Костадин Костадинов със забрана да влиза в Украйна за 10 години

Костадин Костадинов със забрана да влиза в Украйна за 10 години

Военните го съпроводили до граничния пункт. Там му казали, че са получили информация, че е председател на проруска партия.

Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов да влиза в страната в следващите 10 години. Това обяви той на пресконференция днес. Костадинов, както се разбра в неделя от публикация в профила му във фейсбук, е бил на посещение в Украйна.

"Едно и също слънце грее над всички българи по света - независимо дали сме в Болград, Тараклия или Варна. Една и съща би трябвало да е загрижеността и на българските управници към българите, но уви, не е. За мен обаче разлика няма. Нещо повече - точно сега, когато в Украйна има война, а Молдова приема десетки хиляди бежанци, ние сме длъжни да помогнем на нашите сънародници и в двете държави", написа той.

Костадинов е бил на планирано пътуване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български граждани. Решил е да отиде и в Болград, за да посети паметника на българските опълченци и православна църква. С него е бил Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия.Костадинов разказа, че е пресякъл молдовско-украинската граница без проблем, но скоро е разбрал, че е издирван.

"Получихме известие, че ни издирват и решихме веднага да влезем във връзка с хората", посочи той. Военните го съпроводили до граничния пункт. Там му казали, че са получили информация, че е председател на проруска партия."Това обвинение е равносилно на смъртна присъда", подчерта Костадинов. И посочи, че е казал на украинците, че това не е вярно, като е поискал да разбере откъде те са получили информацията. По думите му отговорът е бил, че българското разузнаване е информирало украинците.

Костадинов изтъкна още, че бил първият български политик, посетил Украйна. Визитата му идва близо седмица, след като към това го прикани министър-председателят Кирил Петков от трибуната на Народното събрание. "Защо като сте такъв мъж, не сте там в момента - в Одеса, за да водите рейсовете и да спасявате българите, а не да упражнявате на празни реторики", коментира тогава премиерът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега