Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия регистрира рекордните 9 633 нови случая на Covid-19 за денонощие

Русия регистрира рекордните 9 633 нови случая на Covid-19 за денонощие

Здравните власти на САЩ разрешиха третирането на пациенти с тежки форми на коронавирус с препарата Ремдесивир. Европа, на свой ред, постепенно премахва някои от най-строгите мерки за ограничение на заразата.

Русия регистрира рекордните 9 633 нови случая на Covid-19 за денонощие. Увеличението спрямо петък е цели 20%, предава Асошиейтед прес. Към момента в Русия броят на доказаните заразени е 124 054. Смята се обаче, че в действителност заразените с коронавируса са много повече. Резултатите от тестването на лица за Covid-19 в Русия се смята за около 70-80% точно. Възстановилите се от заразата лица в страната са малко над 15 хил., а смъртните случаи са 1 222.

Междувременно, в последния работен ден на седмицата здравните власти на САЩ разрешиха третирането на пациенти с тежки форми на коронавирус с препарата Ремдесивир. Според изследванията отвъд океана, експерименталното противовирусно лекарство съкращава периода на възстановяване с около 31%. Засега обаче няма убедителни доказателства, че препаратът намалява смъртността. Самият продукт работи като намалява способността на вируса да се репликира и по този начин спомага на организма сам да се освободи от заразата. Към момента броят на доказаните случаи на коронавирус в САЩ е малко над 1.1 млн. души. Жертвите са най-малко 64.7 хил.

Европа, на свой ред, постепенно премахва някои от най-строгите мерки за ограничение на заразата. От днес испанците могат да тренират на открито за първи път от 7 седмици насам, като отделните възрастови групи могат да излизат в различни времеви диапазони. Маските ще бъдат задължителни в градския транспорт от понеделник. Извънредното положение във Франция бе удължено до 24 юли. Мерките обаче ще бъдат разхлабени поетапно след 11 май. Ако ситуацията се окаже стабилизирана, гражданите ще могат да излизат без изрично разрешение за това.

 В Германия пък бяха отворени за посещения детските площадки, зоопарковете и музеите. Австрия също облекчи блокадата, като от днес право да работят имат търговските центрове, салоните за красота и магазините с площ над 400 кв.м.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега