Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е починал в затвора

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е починал в затвора

В изявление, публикувано на уебсайта си, Федералната пенитенциарна служба на Ямало-Ненецкия автономен окръг заяви, че Навални се е "почувствал зле" след разходка в петък и "почти веднага е загубил съзнание".

Руският опозиционен лидер Алексей Навални почина, съобщи днес управлението на затвора в Ямало-Ненецкия автономен окръг, където той излежаваше присъдата си, предаде Ройтерс. В изявление, публикувано на уебсайта си, Федералната пенитенциарна служба на Ямало-Ненецкия автономен окръг заяви, че Навални се е "почувствал зле" след разходка в петък и "почти веднага е загубил съзнание". Бил е извикан медицински персонал, но не са успели да го реанимират.

Агенция "Интерфакс" пише, че линейката е пристигнала в колонията за седем минути, след което половин час екипът се е опитвал да реанимира Навални."Времето за пътуване на екипа на Бърза помощ отне по-малко от седем минути. Лекарите, които пристигнаха на мястото, продължиха реанимационните мерки, които вече бяха започнати от лекарите на колонията. И продължиха повече от половин час. Пациентът обаче почина", казаха от градската болница в Лабитнанг.

Навални, 47-годишен бивш адвокат, стана известен с твърденията си за огромна корупция в Русия.Опозиционерът си спечели възхищението на руска опозиция за това, че през 2021 г. доброволно се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от нещо, което според изследванията в западни лаборатории е било опит той да бъде отровен с нервнопаралитично вещество в Сибир. Москва обаче отричаше твърденията на Навални, че нейни агенти са го отровили с "Новичок"."Аз имам своята страна и своите убеждения. И не искам да се откажа от страната си или от убежденията си", казваше Навални."Не мога да предам нито първото, нито второто. Ако убежденията ти струват нещо, трябва да си готов да ги отстояваш. И ако е необходимо, да направиш жертви." 

В края на миналата година той беше преместен в Сибир - един от най-тежките затвори.Навални неведнъж се е оплаквал от условията в наказателната колония, като директно ги е наричал изтезания. Той е бил лишаван от сън, не е получавал медицинска помощ и умишлено е бил поставен в килия с осъден за убийство затворник, който страда от тежки заболявания и не спазва лична хигиена. Освен това не му е бил разрешен никакъв контакт със защитниците или роднините му.

Екипът на Навални пътува към наказателната колония."Все още нямаме потвърждение за това", заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш в социалните мрежи, като добави: "В момента адвокатът на Алексей е на път за Харп. Веднага щом получим някаква информация, ще я съобщим."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега