Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руснаци замениха хотелите с апартаменти на сънародници

Руснаци замениха хотелите с апартаменти на сънародници

Все повече руснаци започнаха да отдават имотите си у нас на курортисти от родната си страна. Много от летовниците замениха хотелите с квартири за около 1 200 евро на месец за 120 квадрата.

Все повече руснаци започнаха да отдават имотите си у нас на курортисти от родната си страна. Много от летовниците замениха хотелите с квартири за около 1 200 евро на месец за 120 квадрата, пише в-к "Монитор". Гарсониерите вървели по 500 евро, а за по-кратък период, квартирите струват около 50 евро на вечер за цялото жилище. По-ниската цена за настаняването се компенсира с повече пари за харчене по време на престоя у нас.

Отдаването се случва в интернет, посредством форуми и социални мрежи. Гостите заплащат за престоя и получават ключ от жилището. Това предизвика негодуванието на туроператори и хотелиери, които в същото време се оплакват от отлива на руски туристи.

Според доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара, обаче, не трябва да се забравя, че тези, които са си купили жилища в апартхотелите в туристическите комплекси, са дали накуп по 100 хиляди евро. Освен това, плащат целогодишно данък сгради, за поддръжката им и за инфраструктурата около тях.

Простата сметка показва, че тези "хазяи" не биха си възвърнали инвестицията 300 години. Тоест - печалба от отдаването на апартамента реално няма. От друга страна - трябва ли тези жилища да стоят празни, когато собствениците им не са у нас?

В същото време, наемателите не се възползват от услуги тип "All Inclusive". Тези летовници пазаруват храна и напитки от магазина, посещават заведения, възползват се от пазачи, чистачи, майстори и т.н. Така се подпомага дребния бизнес. Този тип туристи посещават и атракциони и забележителности, възползват се от екскурзии, което отново е инвестиция в туристическия бранш, посочват специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега