Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗС не хареса данъка върху финансовите транзакции

РЗС не хареса данъка върху финансовите транзакции

Политическият съвет на Ред, законност и справедливост” определя въвеждането на общоевропейския данък върху финансовите транзакции (FTT) като опасен прецедент в историята на Европейската общност, се казва в декларация изпратена до медиите.

Политическият съвет на Ред, законност и справедливост” определя въвеждането на общоевропейския данък върху финансовите транзакции (FTT) като опасен прецедент в историята на Европейската общност, се казва в декларация изпратена до медиите. Ето какво се казва още в съобщението на РЗС:

"Ако бъде приложен на практика този данък ще доведе до налагането и на други данъчни тежести за гражданите на ЕС, и ще отвори път за масова релокация на финансовите операциии. Като дясно консервативна партия ние определяме поведението на европейските депутати, подкрепили въвеждането на общоевропейския данък, като безотговорно и опасно за финансовата стабилност на ЕС.

Това само по себе си ще доведе до забавяне на икономическия растеж, увеличаване на пазарната нестабилност и ще открие възможността за ЕК да увеличи вместо да намали и без това огромния си бюджет и административни разходи.

РЗС споделя напълно позицията на Европейските консерватори и реформисти, че историята не познава случай, в който вдигането на данъците да е довело да стимулиране на растежа. Данъкът върху финансовите транзакции ще  се отрази най-сериозно на крайните потребители и клиенти. Няма логика в момент, в който банките се нуждаят от допълнителна ликвидност, да се изземва ресурс от финансовия сектор. Явно целта на ЕК е по този начин да осигури допълнителен финансов ресурс за и без това раздутата и неефективна брюкселска бюрокрация.

РЗС приема FTT като част от безуспешните усилия на леви и либерални фракции в Европарламента да вменят допълнителни правомощия на ЕС за увеличаване на неговия финансов ресурс. Ние считаме, че бюджетът на Общността се нуждае от диета, а не от допълнително захранване. Обнадеждаващо е, че съгласно установените процедури въпросите за данъчното облагане могат да влязат в сила единствено при абсолютен консенсус от страна на правителствата на 27-те държави членки.

Призоваваме правителството на ГЕРБ да прояви смелост и национално отговорно поведение по подобие на британския министър-председател Дейвид Камерън и да се противопостави на поредното недоразумение в общоевропейската политика".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега