Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Само петима бежанци пожелаха да си тръгнат от Варна

Само петима бежанци пожелаха да си тръгнат от Варна

"Идеята беше да извозим около 200-250 души от няколко хотела. Много от тях в последния момент решиха, че ще си търсят собствен начин на настаняване по градовете или да тръгнат към Украйна"

"Тече организация по извозване на бежанците от Варна. Въз влака обаче има между 5 и 10 души, които пожелаха да бъдат извозени". Това заяви пред NOVA областният управител на Варна Благомир Коцев. 

"Идеята беше да извозим около 200-250 души от няколко хотела. Много от тях в последния момент решиха, че ще си търсят собствен начин на настаняване по градовете или да тръгнат към Украйна. Имахме стройна организация. Бяхме подготвили четири вагона допълнително към влака Варна – София, но в момента ги разкачаме", посочи той. 

По думите му хората е трябвало да стигнат до Горна Оряховица с влак, след което да се качат на автобуси до Рибарица. „Първият хотел, в който отидохме да изведем хората, беше хотел „Берлин” в „Златни пясъци”. Те обаче решиха да останат още един ден. Хотелът е готов да ги остави – знаете, програмата е до 31 май”.

Бежанците са знаели от два дни в колко часа да бъдат пред хотела и къде отиват. „Имаше точен график, по който да бъдат разпределени хората. Държавните бази във Варна са запазени за хора в най-голяма нужда – възрастни хора, инвалиди, за да няма нужда да бъдат транспортирани”, подчерта Благомир Коцев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега