Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Самолет "Спартан" излетя за Испания, за да прибере нашите ученици с COVID

Самолет "Спартан" излетя за Испания, за да прибере нашите ученици с COVID

Очаква се обратният полет да се осъществи във вечерните часове на днешния ден

Военно-транспортен самолет „Спартан“ с тричленен екипаж от Военновъздушните сили излетя в 10.39 ч. по маршрут София – Севиля – София, за да извърши авиомедицинска евакуация на шест карантинирани български ученици и двама придружители. На борда на самолета пътува и екип от Военно-медицинска академия, съобщиха от Министерството на отбраната. Очаква се обратният полет да се осъществи във вечерните часове на днешния ден.

Искания за авиомедицинска евакуация на българските деца са постъпили от Министерството на образованието и от Министерството на здравеопазването на 16 ноември.На 13 ноември шест от 31 ученици от Професионална гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ в Нова Загора са показали положителни резултати от антигенен тест за COVID-19 точно преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София. Направените впоследствие PCR тестове също са били позитивни. Учениците и придружаващите ги учители не са ваксинирани, гласи официалната информация на просветното министерство.Групата е била на посещение в Севиля, Кралство Испания, по програма „Еразъм“ заедно с четирима учители от същото училище.

На 14 ноември 2021 г. учениците с отрицателен резултат на теста заедно с двама учители са се върнали в България. Гимназистите, заразени с COVID-19, и другите двама учители са карантинирани в хостел в Севиля. Учениците нямат симптоми и се чувстват добре. От Нова Загора е осигурен микробус, който ще прибере карантинираните в Испания ученици и ръководителите им от столицата, съобщиха пък от областната администрация-Сливен.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега