Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът остави в ареста мъжа, издирван за измами в Австрия

Съдът остави в ареста мъжа, издирван за измами в Австрия

Задържаният е обявен за международно издирване във връзка с наказателно преследване за издаване на особено защитени документи и професионална измама в голям размер.

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо исканото лице Полихрон Л., с оглед обезпечаване на присъствието му в производството за разглеждане на Европейска заповед за арест, издадена на 22.07.2022 г., с която се иска предаването на Полихрон Л. на австрийските съдебни власти с цел провеждане на наказателно преследване срещу него.

Припомняме, че той бе задържан вчера, на яхта в Поморие, съобщиха от Окръжна прокуратура-Бургас. Задържаният е обявен за международно издирване във връзка с наказателно преследване за издаване на особено защитени документи и професионална измама в голям размер. 

В заповедта е посочено още, че мъжът е набавял и предоставял фалшиви, особено защитени лични документи - дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях. Пред пострадалите се е представял с друга самоличност, като посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис. По този начин е заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Съобщава се за повече от 10 измамени чужди граждани, като общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.  

По време на задържането си първоначално мъжът се е представил за чужд гражданин, твърдейки, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега