Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седмицата на мобилността в Бургас продължава с инициативи, ориентирани към децата

Седмицата на мобилността в Бургас продължава с инициативи, ориентирани към децата

Кулминацията ще бъде Европейският ден без автомобили, който ще се състои на 22 септември.

В дните около първия учебен ден, Европейската седмица на мобилността продължава с поредица от инициативи, ориентирани към децата. Кулминацията ще бъде Европейският ден без автомобили, който ще се състои на 22 септември.

На 15 септември актьори от Бургаския куклен театър, облечени като приказни герои, ще помагат на деца и възрастни да пресичат безопасно в района на пешеходните пътеки до СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията".

На 16, 17 и 18 септември, от 16:00 до 19:00 часа, пред Експозиционен център "Флора", ще има улична викторина, а участниците в нея ще могат да си тръгнат с интересни подаръци и сувенири след като отговорят правилно на въпроси, свързани с разделното събиране на отпадъци.

С интерес в програмата на Седмицата се очаква и велопоходът на фарове, който е предвиден за 18 септември /петък/, от 19:00 до 20:00 часа. Той ще стартира от паркинга на Северен плаж, а маршрута е оттам до Солниците и обратно. В пробега може да се включи всеки, който желае - от най-малките до най-големите колоездачи, стига да има фар, стоп и светлоотразители на велосипеда си за движение по тъмно.

Ден по-късно - 19 септември, любителите на бягането край морето, могат да се пробват на дистанция от 5 км., със старт от Пантеона до хотел "Приморец" и обратно, а началото е в 09:00 часа. Отново на Пантеона в Морската градина в същия ден, но от 10:00 часа започва инициативата "Осинови куче, намери приятел", която се провежда съвместно с Общинския приют за безстопанствени кучета. Всеки, който желае ще може да се включи и да осинови домашен любимец.

Финалът на Европейската седмица на мобилността ще бъде на 22 септември, когато на Стария континент се отбелязва Европейският ден без автомобили. На него в Бургас ще се проведе обиколка на няколко централни улици с участници в движението, които използват алтернативни средства за придвижване - велосипеди, тротинетки, ролери, скейтбордове. Началото е в 10.00 часа на пресечката между улиците "Цар Симеон I" и "Стефан Стамболов".

По време на Деня без автомобили ще има томболи, уъркшоп с Блажка Димитрова на тема "Нулев отпадък, рециклиране и ефективна употреба на достъпните в градска среда продукти", а също така и уъркшоп с Яна Янева на тема "Мобилността като философия на живот".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега